JO12-1 najaarskampioen in de hoofdklasse 2018/2019

JO12-1 najaarskampioen in de hoofdklasse 2018/2019

Arnhemse Boys Schuytgraaf JO12-1 Kampioen

In september 2018 is JO12-1 van start gegaan met 11 spelers; Milan (keeper), Brian, Keeon, Liam, Loek, Lorijn, Lukas, Nick, Noah, Pepijn en Wiebe moesten het gaan doen in de hoofdklasse, onder leiding van Wim Slijkhuis (trainer) en Edwin Kalthoff (leider).

Zes jongens speelden het seizoen ervoor al samen. De groep is aangevuld met 5 spelers. Dat was voor de jongens en trainer dus even wennen; een team moest nog worden gesmeed, van nog niet alle spelers was duidelijk op welke positie zij het beste tot hun recht zouden komen, welke speelwijze zij gewend waren, etcetera.

Vers van de pers mocht het team op 1 en 8 september 2018 aantreden voor de eerste bekerwedstrijden van het seizoen. Met OSC troffen we een tegenstander van formaat en na een zware wedstrijd eindigde de wedstrijd in een gelijk spel (1-1). Eldenia was de tweede tegenstander. Spannend weer, maar met die spanning was het snel gedaan. Na het fluitsignaal liep de nieuwe formatie met 1-12 winst van het veld af. Een goed begin betekent met voetbal alleen niet het halve werk. Ook van Spero moest nog worden gewonnen om poulewinnaar te worden. Einduitslag, 3-0 winst. Tenslotte versloegen de boys ook VDZ en ESA (ruim) in de beker. En dat betekent dus overwinteren in de beker: Wordt vervolgd!

Dan de competitie. De Arnhemse Boys waren ingedeeld in een pittige poule. Met OSC en Spero hadden ze al kennis gemaakt in de beker, maar wat er kon worden verwacht van o.a. VDZ, DTS, Juliana, Orion en Achilles viel nog te bezien.

De eerste wedstrijd in de competitie werd gespeeld tegen Orion. Op een nat grasveld op het mooie complex van Orion hadden de boys het moeilijk en werd het gelijk duidelijk dat ze aan de bak moesten om mee te kunnen doen in de top van het regionale amateurvoetbal. De wedstrijd werd met 2-1 verloren.

Werk aan de winkel dus voor trainer Wim Slijkhuis, leider Edwin Kalthoff en hun manschappen. De trainingsintensiteit werd opgeschroefd naar twee keer anderhalf uur per week en de trainingen werden geconcentreerd afgewerkt. En dat heeft gewerkt! De groep begon een team te worden. Dat was te zien tijdens de wedstrijden die volgden met 3-6 winst op VDZ, 6-1 winst op DTS, 2-1 winst op OSC, 3-2 winst op Juliana, 14-2 winst op DIO ’30 en 0-8 winst op Achilles. Alleen Spero wist de Arnhemse Boys nog een keer van de winst af te houden (1-1).

Op 15 december 2018 was het dan zover. Er moest gewonnen worden van SKV uit Wageningen om het kampioenschap veilig te stellen. Op voorhand was al duidelijk dat dit geen makkie zou worden. SKV wist sterke tegenstanders als OSC en Spero al te verslaan en deed nog volop mee voor een hoge eindnotering, terwijl Orion en Juliana bij verlies van de boys nog kampioen konden worden. Met enige spanning in de benen en met aan de zijlijn een grote schare meelevende supporters werd er om 10:00 uur gefloten voor de aftrap door scheidsrechter Christos Kousounis (wel gelijkenis, maar niet te verwarren met Pierluigi Collina). En daar past meteen een eerste dankjewel voor Christos, want hij heeft zich meermaals vrijgemaakt om onze wedstrijden professioneel te fluiten, top! Het publiek heeft genoten van de kampioenswedstrijd die volgde. Het hele seizoen door vielen er schitterende doelpunten en daar werden er deze wedstrijd nog een paar aan toegevoegd. Uiteindelijk werd de wedstrijd overtuigend gewonnen met 4-1 en daarmee zijn de Arnhemse Boys Jo12-1 de terechte kampioen!!

De overtuiging was er niet alleen bij de spelers, maar ook bij de aanhang, die het vuurwerk, de champagne, de met kampioen voorgedrukte t-shirts en de schaal al klaar hadden staan. Met als kers op de taart een beker voor elke speler, uitgereikt door de clubvoorzitter. Gefeliciteerd mannen, nu winterstop en straks weer fit aan de start voor de tweede seizoenshelft.

SPECIAL THANKS TO:

-Severin van de Put voor het filmen van de wedstrijden, de mooie foto’s en het maken van de geweldige wedstrijdcompilaties;

-Teamsponsors: DORMAX-BLINDS en LIAS AT HOME voor de tenues, de tassen en de presentatiepakken!

Geen reactie's

Geef een reactie