JO17-1 wint ook tweede competitiewedstrijd

Schuytgraaf – De stand op de ranglijst deed vooraf vermoeden dat er vandaag een lastige wedstrijd op het programma stond. DTS JO17-2 was nog ongeslagen, zelfs nog zonder puntverlies. Zij hadden de eerste 3 wedstrijden weten te winnen, hadden dus 9 punten behaald en de eerste plaats in de competitie. Wij weten eigenlijk niet waar we staan, aangezien er nog maar 1 wedstrijd gespeeld was. Onze keeper, Sven, was geblesseerd en Tygo Menting, de keeper van de JO16 werd bereid gevonden om deze wedstrijd voor ons te keepen. Tygo, hartelijk dank voor je inzet en je bereidheid om 2 wedstrijden op 1 dag te spelen.

De wedstrijd begon gunstig voor De Boys, het merendeel van het balbezit was er voor de thuisclub en dit leidde tot kleine kansjes, en zelfs een doelpunt in de eerste 10 minuten voor ons. Daarna kwamen er nog een aantal kansen en kansjes, maar de scherpte ontbrak. Ook DTS begon wat meer te drukken en kreeg wat kleine kansjes, maar de scherpte voor het doel ontbrak. We gingen dan ook met een 1-0 tussenstand rusten.

DTS ging na de rust wat feller uit de startblokken en zij wisten vrij snel de aansluiting te vinden. Het leek even of wij weer wakker geschud moesten worden en dat dit door het doelpunt ook gebeurde. We zochten weer vol enthousiasme de aanval op en kregen weer een aantal grote kansen. We wisten weer op een voorsprong te komen en deze voorsprong zelfs uit te breiden naar 3-1. DTS wist nog een keer te scoren en zij gingen ook op zoek naar de gelijkmaker, maar de groten kansen hiervoor ontbraken bij DTS, zodat we deze wedstrijd met 3-2 hebben weten te winnen.

Komende week, 19 oktober 2019, staat de bekerwedstrijd op het programma. We spelen dan uit bij SML tegen de JO17-3, de aanvang is 13:30 uur.