JO17-1 wint thuis van Beekbergen JO17-1

Schuytgraaf – Donderdag 03-10-2019 kon dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd worden gespeeld, thuis tegen v.v. Beekbergen. Eindelijk konden we gaan kijken of we een positief vervolg aan de succesvolle bekercampagne konden gaan toevoegen. Inmiddels had iedereen al minimaal 1 wedstrijd gespeeld, alleen wij nog niet. Door ziekte konden we niet over de volledige selectie beschikken, maar gelukkig werd Thijs Stokking bereid gevonden om bij ons aan te sluiten.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en speelden voornamelijk op de helft van v.v. Beekbergen, maar het maken van een doelpunt bleek wat lastiger. We gaven eigenlijk niets weg en wisten dan toch nog te scoren, zodat we de rust in zijn gegaan met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft werd er even uit een ander vaatje getapt. Beekbergen ging er vol voor en wist eigenlijk vrij snel de 1-1 te scoren. Dit was het logische gevolg van niet voor elkaar willen strijden en denken dat een ander het wel even voor je oplost. Hier werd dan ook snel op gecorrigeerd en er werd met frisse moed weer de aanval opgezocht. Het bleek dat we weer bij de les waren en wisten in die tweede helft nog 3 keer te scoren, zodat de eindstand op 4-1 is uitgekomen.

De eerste wedstrijd levert dus 3 punten op en daarmee staan we op dit moment 3e in de competitie met slechts 1 wedstrijd gespeeld. Doordat er teams uit zijn gegaan -wij zouden eigenlijk zaterdag tegen Blauw Geel aantreden- zijn de verhoudingen nogal scheef. Maar dit begin wordt ons alvast niet meer afgenomen.

Volgende week zaterdag, 12-10-2019, spelen we opnieuw thuis, ditmaal tegen DTS’35 JO17-2. Zij hebben 2 keer gespeeld en 2 keer gewonnen. Een geduchte tegenstander dus.