JO19-1 koploper dankzij winst op SC Valburg

Schuytgraaf – Inmiddels hebben de teams in onze competitie een wedstrijd verloren, zo ook onze tegenstander van vandaag. S.C. Valburg had hun wedstrijd uit bij RKSV Driel verloren, dat is dan toch iets waar wij over mee kunnen praten. We konden er in ieder geval vanuit gaan, dat Valburg ook bij ons de huid duur zou gaan verkopen.

We hadden opnieuw een prima start van de wedstrijd, maar wisten de keeper van onze gasten niet echt in verlegenheid te brengen. Onze pogingen waren niet echt gevaarlijk en eigenlijk gold dit ook voor Valburg. Zij kregen het in eerste instantie ook niet voor elkaar om een gevaarlijk schot te lossen. Het was wel Valburg dat dit voor het eerst wel deed. Vanuit een dood spelmoment werd van dicht bij op het doel geschoten, maar met een sierlijke duik bracht onze doelman redding. Vlak voor rust werd een grote kans uiteindelijk omgezet in een doelpunt voor De Boys zodat we met een 1-0 stand naar de thee zijn gegaan.

Vlak na rust wisten we opnieuw het net te vinden en vergroten we de voorsprong naar 2-0. Zolang als het duurde in de eerste helft om het net te vinden, zo snel ging het in de tweede helft. Na dit doelpunt golfde het spel wat op en neer, maar uit een van deze aanvalsgolven scoorden de gasten uit Valburg de “aansluitingstreffer”, 2-1. Valburg ging driftig op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg uit een tegenstoot het spreekwoordelijke deksel op de neus. De eindstand werd bepaald op 3-1 zodat we nog altijd zonder puntenverlies zijn in de competitie.

Volgende week wacht ons opnieuw een lastige wedstrijd, we spelen dan uit in Puiflijk tegen SCP. De aanvang van deze wedstrijd is 15:30 uur en ik hoop dat we dan weer met een enigszins complete selectie aan de start kunnen staan. Ook voor SCP geldt, dat zij 1 keer hebben verloren, ook zij hebben dit tegen RKSV Driel gedaan. Het zal dus opnieuw een spannende wedstrijd gaan worden.