JO19-1 verliest 1e bekerwedstrijd tegen RKSV Driel JO19-1

JO19-1 verliest 1e bekerwedstrijd tegen RKSV Driel JO19-1

Na twee weken voorbereiding stond vandaag de eerste bekerwedstrijd op het programma, uit bij RKSV Driel. Meteen een goede testcase, aangezien we Driel nog 2 keer in de competitie tegen zullen gaan komen.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, op gevoel zeg ik 48% balbezit voor Driel en dus 52% voor De Boys. Er ontstonden echter geen echt grote kansen, misschien wel kansen op een kans, maar er werd niet snel genoeg gehandeld, waardoor het echte gevaar voor de goal uitbleef. Ook Driel wist zich af en toe gevaarlijk voor de goal van de Boys te melden, maar de keeper bleek ook vandaag weer een goede sluitpost. Vlak voor de rust wisten we toch een eerste doelpunt te maken en we bepaalden de ruststand op 0-1.

Ook na de rust kwam het beste voetbal van de Arnhemse Boys, het meeste opportunisme van Driel, maar de verdediging wist goed stand te houden en de 0-1 bleef op het bord staan. Doordat Driel probeerde de gelijkmaker te forceren, ontstond er ook ruimte richting de goal van Driel, maar we wisten hiervan, ondanks een aantal kansen en kansjes, niet te profiteren. Uiteindelijk kreeg Driel wat het graag wilde, namelijk een doelpunt. De Boys waren hiervan duidelijk even wat van slag, en zoals dat dan wel eens wil gaan, maakten de gastheren ook de 2-1. Ondanks een slotoffensief was dit de eindstand.

De andere wedstrijd in de poel is in een 1-1 gelijkspel geeindigd, zodat we 1 punt achter staan op de eerstvolgende tegenstander. We hebben het niet helemaal in eigen hand, maar we zouden nog altijd door in de beker kunnen gaan door de volgende twee wedstrijden winnend af te sluiten. Driel speelt niet alle wedstrijden thuis, dus die zullen ook zeker punten gaan laten liggen, dus er bestaat nog steeds een kansje op “succes”. We zullen er dan wel zelf voor moeten spelen!

 

Geen reactie's

Geef een reactie