JO19-1 wint derby uit bij SC Elistha

Elst – De wedstrijden tussen S.C. Elistha en de Arnhemse Boys zijn vaak toch een beetje beladen. Spelers kennen elkaar via school en er heerst toch een gevoel dat past bij een derby. Maandag zien we elkaar weer op school en dat is toch het lekkerst met een overwinning op zak.

Bij De Boys leefde dit gevoel het sterkst, gezien de start van de wedstrijd. S.C. Elistha moest ver terug op de eigen helft en zij wisten er eigenlijk nauwelijks uit te komen. Onze doelman mocht een paar balletjes oprapen, maar tot echte reddingen kwam het, tot vlak voor rust, niet. Zelf kregen we wel een aantal kansen en zelfs grote kansen, maar het leek wel of we deze wedstrijd niet wilden winnen. Pas later in de wedstrijd wisten we de kansen wel te benutten, zodat we met een 0-2 ruststand aan de thee konden gaan.

In de tweede helft kroop Elistha wat meer uit de schulp en probeerden de druk op te voeren. S.C. Elistha kreeg dan ook wat betere kansen, maar zij hadden het vizier niet echt op scherp staan. De Boys moesten zich beperken tot counters en dat bleek toch nog tot gevaar voor het doel te leiden. Uit een van deze counters werd zeer beheerst de 0-3 binnen geschoten. Kort na de 0-3 kregen de gastheren een penalty, maar ook dit buitenkansje was, dankzij goed ingrijpen van onze doelman, niet aan S.C. Elistha besteed. De eindstand bleef dan ook op 0-3 steken.

Komende week mogen we voor de 2e keer aantreden in een thuis wedstrijd. We trappen dan om 13:00 uur af tegen S.C. Valburg JO19-1, zij staan op dit moment in punten gelijk, hebben een veel beter doelsaldo, maar hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. We zien jullie dan graag op ons eigen sportpark!