JO19-1 wint oefenwedstrijd tegen MvR JO19-1

JO19-1 wint oefenwedstrijd tegen MvR JO19-1

Nadat er twee keer als JO19-1 is getraind was er vandaag al direct een eerste test. v.v. M.v.R. uit ’s Heerenberg was de tegenstander in het eerste oefenduel van 2018/2019. Voor de spelers van de Arnhemse Boys is het spelen als JO19 helemaal nieuw, en zij zullen dan ook in de 2e klasse ingedeeld worden. Voor onze gasten geldt, dat zij een wat langere geschiedenis met JO19 hebben, zij spelen dan ook in de 1e klasse.

Vanaf het begin van de wedstrijd was al direct het verschil tussen JO17 en JO19 duidelijk. We wisten ons nauwelijks onder de druk van de gasten vandaan te spelen en speelden dan ook grotendeels op onze eigen helft. Na ongeveer een kwartier begonnen we een beetje te zien hoe het werkt en konden we onze gasten ook eens op hun helft vastzetten. Juist op het moment dat het spel wat beter werd, wisten onze gasten uit ’s Heerenberg een doelpunt te scoren. Vanaf de aftrap deden we echter direct wat terug, zodat we met een 1-1 ruststand zijn gaan thee drinken.

In de tweede helft deden onze gasten dat waar ze ook mee waren begonnen, hoog druk zetten en we moesten hierdoor meer weggeven dan ons lief was. Vanuit een hoekschop wist vv. M.v.R. te scoren, de organisatie bij ons stond niet helemaal goed, waardoor zij voor de man konden komen en de bal (mooi) binnen wisten te werken. 1-2. We hadden dit kennelijk even nodig om weer de aanval op te zoeken en we wisten dan ook een aantal kansen bij elkaar te voetballen. Hoewel dit in eerste instantie niet tot de gelijkmaker leidde, viel deze uiteindelijk toch. Ook na de gelijkmaker bleven we aandringen, maar ook onze gasten lieten zich niet onbetuigd. De Boys waren echter net iets nauwkeuriger in de afwerking en maakten de 3-2 en wisten deze stand ook tot het laatste fluitsignaal vast te houden.

Het is pas een eerste wedstrijd en deze is vriendschappelijk, maar beginnen met een kleine overwiining tegen een eerste klasser is toch lekker! We hebben er in ieder geval veel van geleerd en zullen woensdag vanaf het begin weten wat ons te wachten staat!

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie