JO19-1 wint uit bij Beuningse Boys JO19-2

JO19-1 wint uit bij Beuningse Boys JO19-2

Vandaag de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, uit bij Beuningse Boys in Beuningen. Een vereniging met een aantal overeenkomsten. Naast de gelijkende naam is ook het tenue exact hetzelfde als dat van de Arnhemse Boys en ook zij spelen in kleding van Jako. Tot zover de overeenkomsten, vandaag werd er ondanks deze gelijkenissen gestreden om de winst. Voor Beuningse Boys zou dit dan de 2e overwinning in deze competitie kunnen zijn, zij stonden voorafgaand aan deze wedstrijd op doelsaldo bovenaan.

Meestal begin ik het verslag van de wedstrijd met iets in de trant van “we gingen goed van start en hadden het betere van het spel”, maar vandaag was dat niet aan de orde. Beuningse Boys ging goed van start en wisten, hoewel wij de aftrap hadden, snel de bal te veroveren en druk naar voren te zetten. Beuningse Boys had het betere van het spel, veel balbezit en veel druk, een doelpunt kon dan ook niet lang uitblijven. Daarna leken de Arnhemse Boys wakker en gingen beter spelen met meer druk naar voren. Hier had Beuningse Boys duidelijk moeite mee en we kregen dan ook een aantal kansen op een doelpunt. De paal stond een treffer in de weg en iets later werd er een doelpunt van de Arnhemse Boys afgekeurd wegens buitenspel. Hierna leek er echter een overtreding gemaakt te worden voorafgaand aan de 1-1, maar dit mocht dan wel doorgaan en zo konden we gaan rusten met deze gelijke stand.

In de tweede helft kwamen de Arnhemse Boys vele malen beter uit de startblokken en de achterhoede van Beuningse Boys stond stevig onder druk. Dit leidde tot een aantal kansen en kansjes (ook die hele grote kans zat ertussen), maar gescoord werd er niet. Zoals dat dan wel vaker gaat, wist Beuningse Boys wel het net te vinden, 2-1. Hierna werd nog even de rug gerecht en scoorden we nog 2 keer. We gaven verder niks meer weg, zodat de eindstand is bepaald op 2-3, de eerste overwinning in de competitie van 2018/2019.

Komende week spelen we opnieuw een uit-wedstrijd, ditmaal bij een voor ons bekende ploeg, bij RKSV Driel. Alvast veel succes gewenst.

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie