JO19-1 wint van SV Angeren JO19-1

Schuytgraaf – Vandaag is de 5e wedstrijd van de voorjaarscompetitie gespeeld, we mochten thuis aantreden tegen SV Angeren uit, je verwacht het niet, Angeren. In totaal spelen we 11 wedstrijden in de voorjaarscompetitie, we zitten dus, ook na vandaag, nog net niet op/over de helft. Voorafgaand aan deze wedstrijd stond SV Angeren gelijk met ons, maar op doelsaldo net erachter. De winnaar van vandaag zou dus wat afstand gaan nemen van de ander. Ook vandaag werden we gesteund door JO17-1, Axel en Ishi waren na hun eigen wedstrijd aangesloten bij ons. Bedankt dat jullie dit voor ons over hebben gehad vandaag!

In de eerste helft van de wedstrijd konden de Arnhemse Boys niet echt overtuigen. Er waren eigenlijk niet of nauwelijks kansen, daar stond tegenover dat ook Angeren grote moeite had om echt gevaarlijk te worden. Angeren had wel het beste van het spel in de eerste helft, maar de 0-0 ruststand was wel terecht.

In de tweede helft drongen de Boys wat meer aan en er vielen wat meer schoten in de richting van het doel van Angeren te noteren. In de tweede helft was het meeste balbezit dan ook wel voor de Boys, maar hoe dichter we bij de goal van de tegenstander kwamen, hoe lastiger het leek te worden om een bal te controleren. Aan het einde van de eerste helft brak Rens uit op de rechterkant van het veld. De verdediger van Angeren was duidelijk te laat en raakte alleen Rens, die geblesseerd moest uitvallen: penalty. Ik zou graag zeggen dat de penalty feilloos werd binnen geschoten, maar hij werd in ieder geval binnen geschoten door Jordan, 1-0 met nog maar een paar minuten te spelen. Angeren speelde die laatste minuten “Alles of Niets”, dit werd uiteindelijk niets. De tweede overwinning van 2019 is een feit, de punten blijven in Arnhem.

Door deze overwinning stijgen we door naar de 7e plek op de ranglijst met 5 gespeeld en 7 punten. Na vandaag is Orion de koploper met 12 punten uit 6 wedstrijden. Het ligt allemaal nog erg dicht bij elkaar, een overwinning kan zomaar betekenen dat je een paar plaatsen stijgt, maar een nederlaag zorgt ervoor dat je weer ver wegzakt. Komende week mogen we uit naar Elst, naar Elistha. Ook dit is een bekende tegenstander vanuit de Najaarscompetitie en ook toen speelden we uit.