Jonge Kracht D4 – Arnhemse Boys D3 zaterdag 05-04-2014

Arnhemse Boys D3

We blijven het maar weer eens herhalen: Arnhemse Boys D3 speelt zeker niet slecht in de voorjaarscompetitie, maar er moet weer eens gewonnen worden om dit ook op de ranglijst terug te zien. Vandaag de wedstrijd tegen de ploeg die op de op een na laatste plaats staat in de voorjaarscompetitie, Jonge Kracht D4. Jonge Kracht heeft de week hiervoor nog met 3 – 7 verloren van RKHVV, 4 doelpunten verschil dus maar en wel 3 keer gescoord. Het zou dus zeker niet even “een makkie” gaan worden.

Gelukkig beseften de spelers van Arnhemse Boys dit ook en zij begonnen dan ook heel geconcentreerd aan deze wedstrijd. Hoewel het spel in de eerste paar minuten na de aftrap van Jonge Kracht zich even op het middenveld afspeelde, kregen de Boys al snel de overhand. In de eerste helft leverde dit een score op van 0 – 4. De keeper had het eigenlijk alleen maar druk met terugspeelballen die hij mocht verwerken.

Ook tijdens de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Arnhemse Boys bepaalde het spel en Jonge Kracht liep achter de feiten aan. Opnieuw kregen de Boys een grote hoeveelheid kansen en in de tweede helft wisten de Boys het net 6 keer te vinden, waarmee de eindstand op 0 – 10 werd bepaald. Een goed gespeelde wedstrijd tegen een tegenstander die er welliswaar niet zo heel goed voor stond, maar per wedstrijd gemiddeld maar 7 tegen krijgt en er altijd 2 weet te scoren. Dat hebben we dan toch beter gedaan, de “0” gehouden en er 10 ingeschoten. Prima gedaan!

Door deze overwinning gaan we nu in een keer van 6 naar 9 punten en stijgen we een plek op de ranglijst. Op dit moment staan we op de 7e plaats, 1 punt achter op de nummer 6 (VDZ D9M), 2 punten achter op de nummer 5 (Eldenia D7) en 3 punten achter op de nummer 4 (AVW’66), met 2 wedstrijden minder gespeeld. Als we zo blijven voetballen als we nu doen, zullen we zeker nog een paar plaatsen kunnen stijgen.