Jordan start actie voor War Child – Arnhemse Koerier 7 februari 2013

Jordan start actie voor War Child – Arnhemse Koerier 7 februari 2013

Goals scoren om kinderen in oorlogsgebieden een beter leven te geven. Dat is het doel van de 10-jarige Jordan Mulder, die een actie voor War Child bedacht. Jordan Mulder voetbalt bij voetbalclub ‘De Arnhemse Boys’. “Ik zit in een goed team, we scoren best vaak”, vertelt Jordan. “Op een dag wilde mijn vader een actie bedenken voor War Child. Ik riep meteen: ‘We kunnen iets doen met goals’. Mijn idee groeide al snel uit tot een echte actie: mensen kunnen iedere goal voor één euro sponsoren. Al het geld gaat naar War Child”, aldus de jonge voetbalfanaat.

Al 20 sponsoren

Met hulp van Jordan’s vader, Jeremy Mulder, werd War Child op de hoogte gebracht. “Ze waren erg enthousiast en vonden het een uniek idee. We hebben pamfletten met de actie uitgedeeld bij voetbalclub De Arnhemse Boys. Met deze pamfletten kunnen kinderen sponsoren zoeken bij vrienden, familie of mensen in de straat. Jordan zelf heeft al twintig sponsoren. Hoeveel sponsoren andere kinderen er hebben weten we niet precies, dat blijft ook een verassing voor ons”, vertellen vader en zoon.

De Arnhemse Boys en Arnhemia

War Child is zo enthousiast over deze actie dat er bij succes misschien aan een landelijke aanpak wordt gedacht. Alle teams in Nederland kunnen dan geld inzamelen voor War Child. “Maar dan moet het natuurlijk eerst lokaal goed aanslaan. Er zijn nu slechts twee clubs die deze actie willen oppakken in Arnhem: De Arnhemse Boys en Arnhemia. “Wij hopen natuurlijk dat meer clubs meedoen, zodat er veel geld opgehaald kan. Voetbalclubs hoeven alleen het sponsorpamflet uit te delen. Ook zoeken we nog een bedrijf dat een prijs zou willen sponsoren voor het team dat het meeste geld heeft opgehaald. Met een voetbal, T-shirt of een tas worden kinderen sneller gemotiveerd”, zegt Jeremy Mulder.

De actie

De goal-actie voor War Child loopt tot 28 maart. Op die dag is Radio 538 voor War Child in Arnhem op een groot evenement, waarbij de cheque met het totaalbedrag overhandigd wordt. “Dat is erg spannend”, vindt Jordan. “Ik weet nog niet hoeveel geld we dan hebben opgehaald, maar ik hoop natuurlijk op veel.” Informatie: www.warchild.nl.

Bron: Arnhemse Koerier door Metka Hagen

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie