Kanon van Haalderen legt Arnhemse Boys zwijgen op

Kanon van Haalderen legt Arnhemse Boys zwijgen op

image-4899320
In het thuisduel tegen Arnhemse Boys was Thijs Barten weer eens belangrijk voor HAVO (3-1). Met twee treffers had de spits een groot aandeel in de zege. Door de overwinning is HAVO (zondag 4F) zeker van een plaats in de nacompetitie. Arnhemse Boys moet volgende week winnen van kampioen ONA’53 om ook deelname aan het toetje af te dwingen.

De Arnhemmers liepen op sportpark De Notenboom in Haalderen niet alleen tegen een nederlaag op, maar verzamelden ook 2 rode kaarten. Verdediger Ludwig Hartemink en oefenmeester Patrick Baltus kregen rood van arbiter Vermeulen.

De gasten kwamen al snel op voorsprong. Sidney Knoops schoot raak uit een vrije trap: 0-1. Binnen 3 minuten kwam de thuisploeg echter langszij. Thijs Barten kreeg veel ruimte in de zestien en zoveel tijd moet je de goaltjesdief niet geven: 1-1. Kort voor de pauze kwamen de bezoekers met 10 man te staan. Verdediger Ludwig Hartemink moest vertrekken na een onbesuisde charge. Een te zwarte straf oordeelden zowel Patrick Baltus, als collega Fred Razing.

Tegen 10 man had de thuisploeg het na de pauze moeilijk. De beste kans was zelfs voor de gasten. De pijlsnelle Angelo Siep was HAVO-doelman Stephan Keijmel al voorbij, maar tikte voor een leeg doel naast. Met zijn 26e competitietreffer zette Barten daarna HAVO op voorsprong. Even later gooide invaller Maik Janssen het duel op slot: 3-1. In de slotfase kreeg Patrick Baltus rood voor commentaar op de leiding. Even dreigde arbiter Vermeulen het duel zelfs te staken, omdat Baltus niet van het complex wilde verdwijnen maar zover kwam het niet. Goalgetter Thijs Barten was uiteraard in zijn nopjes met de zege. ,,Een prachtig resultaat voor deze ploeg. We zijn écht een team.” De spits had zich verbaasd over het gedrag in de Arnhemse dug-out. ,,Het zijn slechte verliezers. Ze probeerden me uit de tent te lokken, maar dat lukt niet. Triest dat ze zich zo laten gaan.”

Trainer Patrick Baltus was na afloop boos op arbiter Vemeulen, zijn spelers én zichzelf. ,,De arbiter was een drama. Hij floot gewoon tegen ons. De rode kaart voor Hartemink was niet terecht.” Ook over zijn verdedigers was de oefenmeester niet te spreken. ,,We maken vooraf afspraken over het bewaken van Thijs Barten, maar dat zie je niet terug. We dekken niet kort en scherp genoeg.” Over zijn rode kaart toonde de oefenmeester zich schuldbewust. ,,In de emotie zeg je soms iets, maar dat is natuurlijk niet slim,” aldus de oefenmeester, die ontkende schuttingtaal gebruikt te hebben. ,,Ik was gepikeerd, maar heb hem niet uitgescholden.”

Bron: de Gelderlander

Geen reactie's

Geef een reactie