Keeperstraining werpt vruchten af bij Arnhemse Boys F8.

Held-van-het-Veld

Op zaterdag 15 november 2014 stond alweer de 9e competitiewedstrijd op het programma. Om 10.30 uur mochten we aantreden tegen De Bataven F6. Tevens was het de dag van de intocht van Sinterklaas. Uiteraard waren de jongens hier al best mee bezig, maar toch wilden ze eerst een lekker pot voetbal spelen. We zitten inmiddels in de weken waarin de prijzen verdeeld worden. Helaas zit een kampioenschap er niet meer in na een terechte nederlaag tegen onze eigen F12 en een jammerlijk gelijkspel (1-1) bij RKHVV F9. Zij schoten afgelopen week 1x op ons doel, 2 minuten voor tijd, maar die bal zeilde wel prachtig in de kruising boven onze geweldige keeper Dani. Vooraf aan deze wedstrijd legde de coach uit dat de Arnhemse Boys is begonnen met een prachtig initiatief, ‘De held van het veld’. Ons team én de tegenstander krijgen beide 1 vaantje. Allebei de teams kunnen na de wedstrijd hun eigen held van het veld kiezen. Dit kan de beste speler van de dag zijn, maar het kan ook iemand zijn die iets heel sportiefs heeft gedaan of bijv. de trainer goed heeft geholpen met het opruimen van de spullen. De wedstrijd stond vandaag onder leiding van Koen, de vader van Loek. Het was ondanks dat het midden november is prachtig weer en we speelden weer op het hoofdveld (op echt gras dus).

Ondanks dat de Boys zich naar een prima overwinning voetbalden met een hoge uitslag, moet gezegd worden dat ook De Bataven vele kansen kreeg. Het blijkt echter dat de keeperstraining bij de Arnhemse Boys in ieder geval bij onze keeper Dani zijn vruchten afwerpt. De Bataven ging alleen al in de eerste helft 4 a 5 keer alleen op de keeper af. Maar even zo vele keren kwam Dani als een tijger zijn doel uit en pakte alle ballen, dan wel werden deze van schrik naast geschoten. De trainers van de tegenstander werden er moedeloos van. Maar gaven na de wedstrijd ook behalve de complimenten over het goede team, ook extra complimenten aan die fantastische keeper van de F8. Bij rust leiden de Boys met 6-0, door doelpunten van aanvoerder Mads, Noah 3x en Jesper 2x. Bij een van de doelpunten van Noah ging een prachtige assist van Stan aan vooraf. In de rust werd al door de coach aangegeven dat we weliswaar met 6-0 voorstonden maar dat het net zo goed 6-5 had kunnen zijn als Dani niet zo goed had staan keepen. En wat te denken van Stan, Mitch en Ruben die zoveel ballen afpakken, waardoor we telkens weer snel aan aanvallen kunnen denken!

In de tweede helft viel het mooiste doelpunt aan de kant van De Bataven. Een van de behendige spitsen van hen schoot een bal van zo’n 15 meter van het doel vanaf rechts over Dani heen, links vol in de kruising. Onhoudbaar en een applausje waard. Desondanks scoorden de Boys er nog lustig op los en was de uiteindelijke uitslag 10-2. De doelpunten in de tweede helft werden gemaakt door Daan (staat op film), Loek en wederom Mads (na prachtige assist Loek) en wederom Noah.

De jongens kozen na de wedstrijd voor hun ‘Held van het veld’. En er werd unaniem gekozen voor keeper Dani. Dat is toch prachtig, dat de jongens niet kiezen voor de topscorer maar voor degene die ze er eigenlijk op de belangrijke momenten doorheen trekt.