Kersttoespraak 2017 van onze voorzitter

Kersttoespraak 2017 van onze voorzitter

Beste leden en vrijwilligers van Arnhemse Boys Schuytgraaf,

Het eerste gedeelte van het voetbalseizoen 2017-2018 zit er alweer op.
Ik kijk terug op een bewogen en vooral bevlogen tijd.

Eerlijk is eerlijk… rond deze tijd vind ik het ook wel even heerlijk om niet veel met voetbal bezig te zijn. En dan spreek ik ook namens mijn vrouw en dochter.

Er is weer met veel passie en plezier gespeeld op de velden, wat ook heeft geleid tot diverse kampioenschappen. Ons eerste elftal presteert ook uitermate goed en voert als winterkampioen de ranglijst aan. Ze zouden zo maar eens kunnen promoveren volgend jaar naar de 3e klasse, maar laat ik niet te veel op de zaken vooruit lopen.

Helemaal stil zitten is er niet bij. Na de kerstvakantie worden de voorbereidingen voor de voorjaarscompetitie voortgezet en ook de Algemene Leden Vergadering die -als alles volgens planning verloopt- in februari plaatsvindt.

Tevens zijn we bezig om de contouren uit te zetten voor een modern vrijwilligersbeleid en de wijze waarop we onze sportkantine beter kunnen bemensen en uitbaten.

Wij kunnen als vereniging gelukkig een beroep doen op een groot vrijwilligerskorps. Veel enthousiaste ouders, spelende en niet spelende leden zijn actief betrokken om er iedere dag weer voor te zorgen, dat er getraind en gevoetbald worden en bezoekers gastvrijheid kunnen worden onthaald. Daar ben ik als voorzitter enorm trots op.

Wat wel een zorg is, dat we veel tijd en energie moeten steken in het werven van nieuwe vrijwilligers. Vooral aan scheidrechters en barmedewerkers hebben we structureel een tekort.

Ieder jaar organiseer ik samen met mijn medebestuursleden een BBQ voor alle vrijwilligers als dank en als afsluiting van het seizoen. Ik vind dat misschien wel de leukste dag van het seizoen. Gewoon even samen stil staan, samen genieten en terug kijken op het seizoen. Als ik dan zo van een afstandje iedereen zie staan denk ik: ‘jullie hebben het maar mooi weer geflikt, BEDANKT!.

We sluiten dit jaar traditioneel af op vrijdag 22 december met de Oliebollencup. Dit jaar strijden maar liefst 14 teams om de felbegeerde bokaal.

Op 1 januari openen we het nieuwe jaar met de wedstrijd Oud tegen Nieuw en toasten samen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op het nieuwe jaar. Ik hoop u dan te ontmoeten.

Rest mij u nog fijne feestdagen te wensen en een sportief en gezond 2018!

Namens het bestuur,

Rick Schonis

Rick Schonis
Voorzitter Arnhemse Boys Schuytgraaf

1Reactie
  • Dick van Engelenburg
    Geplaatst op 15:20h, 21 december Beantwoorden

    Mooi gesproken Rick, fijne feestdagen en een mooi 2018!

Geef een reactie