Kesteren D1 geen sta-in-de-weg voor ontketende Boys D1

Kesteren D1 geen sta-in-de-weg voor ontketende Boys D1

Kesteren D1 - ArnhemseBoys D1 0-9
Op deze mistige 16e november wederom een krachtmeting op Betuws grondgebied. Neder-Betuwe om precies te zijn. Want dat is de gemeente waar plaats van handeling vandaag onder valt. In vroeger tijden zou men ‘Castra’ hebben gezegd, tegenwoordig noemt men het Kesteren. Een dorp met 5.000 inwoners, gelegen in de bible-belt, waar in de Romeinse tijd waarschijnlijk een legerplaats, een zogenaamde castra, was gesitueerd. Waar eeuwen en eeuwen geleden dus wellicht heroïsch werd gevochten, worden heden ten dage fruit geteelt en bomen gekweekt. Op het plaatselijke industrieterrein worden de meest heerlijke Oosterse gerechten door de familie Go voor het grote publiek supermarkt-ready gemaakt en even verderop heeft al decenia lang een bekende fabrikant van schuimrubber producten haar thuis. (Aanstaande) ouders en kids op zoek naar inrichting voor baby- of kinderkamer tenslotte, kunnen hun hart ophalen in Babypark Kesteren. In de jaren ’30 van de vorige eeuw is er voetbalvereniging Kesteren opgericht. Tot 1962 wordt in blauw-geel tenue alleen zondag’s gevoetbald, daarna veranderen de clubkleuren in rood-zwart en wordt er vanaf 1969 alleen maar op zaterdag gespeeld. Hoogtepunten van de club zijn het seizoen 1984-1985 waarin door het eerste team in de 2e klasse wordt geacteerd en vandaag dus het bezoek van Arnhemse Boys D1.

Onze gastheer heeft vandaag om verwarring te voorkomen een zwart shirt aangetrokken. Samen met de zwarte broek en dito kousen een chique gezicht op het groene kunstgras. Onze jongens zijn in de beginfase onder de indruk. Het is onrustig, geen lijn in het spel te ontdekken. Onze opponent zou zowaar de indruk kunnen krijgen dat er iets te halen valt vandaag. Maar om te zeggen dat die dreiging serieus te noemen valt, zou te ver gaan. Het geloof is er niet aan Neder-Betuwse zijde, er wordt met het nodige ontzag voor de koploper gespeeld. Boys neemt langzaam maar zeker het heft in handen. Er komt wat meer structuur in het voetbal, de brille van onze ploeg komt bij vlagen weer aan de oppervlakte. Met een prachtige knal die via de onderkant van de lat het net voor de eerste keer vandaag doet bollen, tekent Maruoane voor de 1-0. Er is dan 8 minuten gespeeld. Yunior…oehhh! kopt alle ballen weg. Opa Horst loopt langs het lijntje met zijn vlag. Hij straalt. Geniet er op zijn oude dag nog zichtbaar van op deze wijze zijn steentje te kunnen bijdragen aan het team van zijn vandaag wederom prima spelende kleinzoon Job. Het is fris. Een gemene koude dringt ongemerkt, maar meedogenloos de schoenen binnen. De tenen beginnen ervan te kraken. 14 minuten na de openingstreffer valt er weer een moment van opwinding te noteren…. Daan pegelt de bal van grote afstand op de goal, te hoog voor de keeper maar niet voor onder de lat… Doelpunt dus, 0-2. Een van richting veranderd schot van Sam wordt even later attent en fraai door Thijs met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd. Het betekent de 0-3 ruststand.

Na rust is er het moment voor Ryan om zijn rentree in de ploeg te maken. Een vervelende blessure heeft hem een aantal weken aan de kant gehouden. Fijn om hem er weer bij te hebben! Maruoane heeft een heel kunstig lob-voorzetje in petto voor David. Scherp en gretig als hij is weet deze dit buitenkansje met een mooie kopbal te verzilveren. Daarmee komt de 0-4 op de borden en valt de wedstrijd in het slot. Louter het opvoeren van het doelsaldo vormt nu nog de uitdaging voor onze rood-wit-zwarte helden. Job bekroont een mooie actie op rechts met een fraaie voorzet die door Maruoane , ook weer met het hoofd, tot doelpunt wordt verwerkt. 0-5. In praktisch dezelfde minuut wordt het 0-6 uit een droge knal van Maruoane. Aron, die in de 2e helft de spitspositie heeft overgenomen, profiteert even later van slecht uitverdedigen door Kesteren. Slim als hij is zet hij zijn voet voor de bal op het moment dat een verdediger deze wil wegtrappen en deze verdwijnt prompt achter de verbaasde Betuwse keeper. 0-7. Ook Arman doet vandaag van zich spreken. Hij is attent bij een schot van Maruoane dat niet definitief onschadelijk kan worden gemaakt door de doelverdediger. In de rebound is hij er als de kippen bij om er alsnog een doelpunt van te maken. 0-8. Een schitterend slotakkoord is er met een fabelachtig boogballetje van Maruoane tussen de palen en onder de lat… Eindstand bepaald op 0-9.

Yunior oeh!, Sam, Robin en Luca; jullie stonden als echte Romeinen weer jullie mannetje vandaag! Pim, wát je moest doen deed je weer prima, ook het meevoetballen in de eerste helft was mooi om te zien. Daan en Aron, grote klasse, jullie onverzettelijkheid en spelinzicht. Justin, klasse pot gespeeld, mooie voorzetjes en ook de duels aangegaan… Ryan, gaaf dat je er weer bij bent, goed gespeeld en prima inzet! Maruoane, wonder der techniek! Hiervoor komen mensen voetbal kijken. En met wat meer oog voor elkaar kunnen we het rendement verder opschroeven. Thijs en David, een genot voor fijnproevers. Jullie explosiviteit en balvaardigheid…..klasse. Arman, koene strijder met fantastische inzet! Job, bengel… super om te zien hoe je je als een vis in het water voelt. Van jouw kwaliteiten staat menigeen versteld… Jij speelt met gogme, met voetbalverstand. Stanley en Rick, jullie slagen erin onze jongens echt beter te maken! Technisch, tactisch, fysiek en conditioneel….. Dat verdient een groot compliment!

Getuigen en supporters vandaag onder anderen 2 Miranda’s, Liesbeth en Guusje, 2 Jannemannen, HansiePansie, Ronnepon, Peet, opa, oma en broertje Amerongen, Mootjo en iedereen die ik vergeten ben. We hebben, eerlijk is eerlijk, een weinig opwindende wedstrijd gezien. Over het resultaat bestond al snel weinig twijfel, alleen de score bleef tot het einde ongewis. Mooi meegenomen ook de resultaten van onze concurrenten vandaag. We blijven op weg naar een hopenlijk prachtige apotheose ergens in april/mei volgend jaar. Chapeau Boys, bedankt voor jullie inzet! En jullie, Ron, Jan en Hans voor jullie enorme humor langs de lijn…….. moest me helaas weer verschonen thuis…..

Op naar onze volgende uitdaging, een zeer vroegochtendlijke confrontatie met en in Bennekom, volgende week…. We don’t fear….

Come on Boys!

Geen reactie's

Geef een reactie