Kick off seizoen 2013 – 2014

Kick off seizoen 2013 – 2014

Kick off seizoen

Start seizoen 2013-2014

De zomervakantie is alweer voorbij. Hopelijk heeft iedereen de batterij flink op kunnen laden. Aan het weer heeft het in ieder geval niet gelegen. De trainingen zijn vanaf 12 augustus gestart. Op 17 en 18 augustus worden de eerste twee toernooien georganiseerd voor respectievelijk de E en de D en in het weekend van 24 augustus vinden de eerste bekerwedstrijden plaats. Kortom, het voetvalseizoen 2013-2014 is geopend.

We willen als club de komende jaren verder doorgroeien. De ingebruikname van het 3de veld (na verwachting vanaf begin september) helpt ons daar zeker bij.

Ons eerste elftal is helaas afgelopen seizoen gedegradeerd naar de 4de klasse. Vanaf dit seizoen zullen we proberen om ons weer terug te knokken naar de 3de klasse. Net zoals alle andere seniorenelftallen zich met sportief voetbal gaan inzetten voor weer een mooi voetbalseizoen.

Ook bij de jeugd vinden er volop ontwikkelingen plaats. Vorige jaar is een ambitieus jeugdbeleidsplan geschreven waarin de koers is uitgezet voor de komende jaren. Een tussenstand leert dat we aardig op weg zijn met als basis Plezier en Vertrouwen. Arnhemse Boys Schuytgraaf wil voor alle spelers het juiste niveau kunnen bieden. Aan de opbouw van de jeugdelftallen is goed te zien dat wij een jonge club in opbouw zijn. Inmiddels hebben wij 40 kinderen ondergebracht bij de mini’s, er zijn 10 F-elftallen, 11 E-elftallen, 4 D-elftallen, 2 C-elftallen en 2 B-elftallen. Volgend seizoen hopen wij voor het eerst weer een A-team te kunnen formeren.

De prestaties van de selectieteams waren het afgelopen seizoen uitstekend. De F1 en E1 spelen inmiddels in de hoofdklasse. Het uiteindelijke doel is om met alle selectieteams op het hoogste niveau te voetballen maar nogmaals; met Plezier en Vertrouwen als basis.

Fair Play commissie

Mede naar aanleiding van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen is eind 2012 het initiatief ontstaan om de Fair Play commissie op te richten. Jullie hebben daar tot op heden nog weinig van vernomen maar daar komt snel verandering in. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het uitwerken van de laatste ideeën om Fair Play op een laagdrempelige en vooral zichtbare manier op de kaart te zetten. Daarmee laten we als club laten zien wat we willen uitdragen als het gaat om respect op en rond de velden. Daarmee verplichten wij onszelf ook, en dat geldt voor iedereen die op welke manier dan ook bij Arnhemse Boys Schuytgraaf betrokken is, om iedere dag weer onze sportieve kant te laten zien. En dat vragen we straks ook van onze vele gasten die wekelijks ons sportcomplex bezoeken. Geen onnodig gescheld en gevloek op en rond de velden, sportief spel binnen de lijnen, respect voor de scheidsrechters en voor elkaar. Positief gedrag zal zoveel mogelijk gestimuleerd moeten worden terwijl we het lef moeten hebben om mensen aan te spreken die ongewenst gedrag laten zien en horen…….   

Vele handen maken licht werk

De hele zomervakantie is door vele vrijwilligers hard gewerkt om alle voorbereidingen te treffen die nodig zijn om van start te kunnen gaan. Wij zijn er trots op dat steeds meer ouders, oudere jeugdspelers in spelers in onze senioren teams een bijdrage leveren aan diverse activiteiten binnen onze club. Zonder onze vrijwilligers stonden we niet waar we nu staan. Maar we kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de activiteitencommissie, het wedstrijdsecretariaat, de barcommissie of vrijwilligers op het veld (scheidsrechter/lijnrechter enz). Er is alttijd wel iets te bedenkenJ

Wat dat betreft nodigen wij iedereen die ook maar iets voor onze club wil betekenen van harte uit om zich aan te melden. Vele handen maken immers licht werk en het hoeft echt geen zeeën van tijd te kosten!  

Wij wensen iedereen een heel mooi seizoen toe!

Met een sportieve groet,

Eric Reijnders                                        Jan Willem Vaartjes

Voorzitter                                              Jeugdvoorzitter

Geen reactie's

Geef een reactie