Kledingfonds versus kleding wassen!

Kledingfonds versus kleding wassen!

Beste leden,

 

Dit jaar hebben we zoals aangekondigd de contributie voor het eerst laten innen via ClubCollect. Deze verandering wordt door de meeste leden zeer positief ontvangen, duidelijkheid en de mogelijkheid om te kiezen voor gespreide betaling in 4 x etc. wordt als zeer prettig ervaren.

 

Echter hebben we ook een aantal vragen gekregen of de hoogte van de verplichte bijdrage aan het kledingfonds. Deze bijdrage wordt al geïnd zolang wij als vereniging in de Schuytgraaf zijn gehuisvest en wordt gebruikt voor meerdere zaken die te maken hebben met de kleding. Echter in de volksmond wordt het ook weleens wasgeld genoemd en dat heeft er ook toe geleid dat er 1 lijstje op de website terecht is gekomen waarin “wasgeld” stond i.p.v. “kledingfonds”. Dat was ons echter ontgaan en de meeste leden ook, totdat er twee mensen als vrijwilliger van de was-ploeg zijn gestopt. Oproepen om nieuwe vrijwilligers te werven leverden in eerste instantie niets op dus is er toen voor gekozen om teams of leden zelf de kleding te laten wassen.

Inmiddels zijn er twee mensen gevonden die zich als vrijwilliger hebben aangemeld maar dit is onvoldoende gebleken om voor alle teams de was weer te gaan regelen.

10007479_220938468076497_4025973143786161705_n

Er bestaat nu het misverstand onder een aantal leden dat de € 35,00 verplichte bijdrage aan het kledingfonds alleen voor het wassen van de kleding is dat is niet zo en was ook nooit zo! Wat ook zichtbaar is op de facturen van de afgelopen seizoen en die van de jaren daarvoor.

 

Het Kledingfonds bestaat namelijk uit:

  • Aanschaf van kleding en vervanging van teamkleding en die van trainers/leiders;

  • Aanschaf van trainingskleding zoals hesjes en dergelijke;

  • Aanschaf en onderhoud van wasmachines en droogtrommels;

  • Aanschaf waspoeder en reparatie van kleding;

  • Vergoeding aan leden van de was-ploeg.

 

De hoogte van het kledingfonds wordt jaarlijks net als de hoogte van de contributie vastgesteld door de ALV bij wijziging van de hoogte expliciet en ongewijzigd via hert vaststellen van de begroting.

Uiteraard kan er een wijziging plaatsvinden van de hoogte van de contributie en de bijdrage aan het kledingfonds via een voorstel dat in stemming gebracht wordt bij de ALV.

Het bestuur verwacht een voorstel voor te bereiden om de contributie aan te passen aan de het huidige kostenniveau en dit geldt ook voor het kledingfonds. Indien goedgekeurd gaat deze wijziging in voor het seizoen 2016/2017.

 

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd!

Het bestuur

Geen reactie's

Geef een reactie