Kledingvoorschriften

Vanaf de oprichting in 1919 bestaat het officiële tenue van Arnhemse Boys uit een rood-wit verticaal gestreept shirt, een zwarte broek en rood-witte sokken. Het clublogo staat op de voorzijde van het shirt. Door het etaleren van een kledingsponsor kan het shirt afwijkend zijn door een wit vierkant vlak op de voorzijde van het shirt te maken waar de sponsornaam kan worden afgebeeld.
Het wedstrijdshirt wordt gebruikt voor uit- thuiswedstrijden. Alleen bij overeenkomstige kleuren van het shirt van de tegenstander of op advies van de scheidsrechter mag afgeweken worden van het standaard wedstrijdtenue. Alleen de vereniging heeft het recht om het clublogo te gebruiken op de kleding. Door het sponsorcontract met Snelders uit Elst zijn wij gebonden aan het merk Jako.

Ter beschikking stellen van kleding

De vereniging verzorgd de kleding voor haar leden. Deze kleding wordt ter beschikking gesteld aan haar leden voor het spelen van wedstrijden. De kleding blijft eigendom van de vereniging, ook wanneer een sponsor de kleding heeft gefinancierd.

Ieder spelend lid heeft recht op een kwalitatief goed wedstrijdtenue bestaande uit sokken, korte broek en shirt met lange mouwen. Een keeper heeft ook de mogelijkheid om te kiezen uit een lange broek. De materialencommissie is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van een kwalitatief goed wedstrijdtenue. De leider van het team is verantwoordelijk voor het uitdelen van de kleding en na afloop van het seizoen het weer inleveren van de kleding aan de materialencommissie.

Wanneer de kwaliteit van de kleding niet voldoet kan dit via de leider van het betreffende team gemeld worden bij de materialencommissie, materialen@arnhemseboys.nl

Kledingsponsoring

Voor een vereniging is het fijn als er kledingsponsors zijn. Deze kledingsponsors geven de materialencommissie meer financiële ruimte. Deze ruimte komt weer ten goede aan de kwaliteit van kleding aan andere teams en kaderleden. Wanneer een team gesponsord wordt ontslaat dit de leden niet voor het betalen van de contributie. Kledingsponsoring loopt altijd via de vereniging / materialencommissie.

 

Noot: We zijn blij met kledingsponsors. Het verhoogt de kwaliteit van de kleding, uitstraling en geeft zoals gezegd meer financiële ruimte die wij kunnen geven aan andere teams zonder een kledingsponsor. Toch vragen wij aan de sponsors rekening te houden met andere teams die geen kledingsponsor hebben.

Kleding voor kaderleden

De spelers gaan voor. Dat wil zeggen dat vanuit het jaarlijks beschikbaar gestelde kledingbudget eerst gezorgd wordt voor kwalitatief goede wedstrijdkleding voor de spelers. Het resterende budget wordt besteed aan het ter beschikking stellen van kleding voor het kader. In volgorde eerst de trainer, assistent, verzorger, leider.

In basis ontvangt ieder kaderlid een shirt korte mouwen, trainingsjack en een winterjas. Wanneer het kaderlid stopt dan wordt de kleding weer ingeleverd bij de materialencommissie.