KNVB: Week van de scheidsrechter 2018 (6 t/m 14 oktober)

KNVB: Week van de scheidsrechter 2018 (6 t/m 14 oktober)

Van 6 tot en met 14 oktober 2018 vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ weer plaats. Tijdens deze week willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechters laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Want zonder de vele duizenden scheidsrechters is het niet mogelijk om ruim 1,2 miljoen voetballers (en hun supporters) ieder weekend van voetbal te laten genieten!

Het bedanken van de scheidsrechters kan op veel verschillende manieren. In de Week van de Scheidsrechter wil de KNVB natuurlijk zo veel mogelijk scheidsrechters in het zonnetje zetten. We willen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk spelers, staf, supporters en andere aanwezigen voor de wedstrijd applaudisseren voor de scheidsrechter. We vragen aan alle trainers dan ook om dit met hun team op te pakken. Aan alle bestuurders de vraag om dit initiatief te steunen richten de trainers of als je bij een wedstrijd aanwezig bent hierin een (belangrijke) rol te spelen.

  • Vooraf
    Stem deze actie af met je aanvoerder(s) en zorg er samen voor dat het hele team weet wat er gebeurt en waarom.
  • De actie zelf
    Op het veld introduceert de aanvoerder de actie aan alle aanwezigen, eventueel samen met jou als trainer: “Graag willen ons dit moment gebruiken om met zijn allen te klappen voor de scheids en hem/haar te bedanken voor zijn/haar harde werk het hele jaar door! Scheids, bedankt!”. (applaus)
  • Achteraf
    Vergeet niet om dit moment te delen via social media met #SCHEIDSBEDANKT zodat het applaus niet beperkt blijft voor die ene scheidsrechter.

De KNVB en ARAG hopen dat alle voetballers en voetballiefhebbers van Nederland tijdens de Week van de Scheidsrechter een moment pakken om te laten zien dat de scheidsrechter gewaardeerd wordt en dat er zonder hem/haar geen voetbal mogelijk is.

Geen reactie's

Geef een reactie