Laatste competitiewedstrijd Arnhemse Boys F1 tegen SML F1 op zaterdag 23 november

De laatste competitiewedstrijd alweer voor Arnhemse Boys F1. Na de moeizame 3-2 overwinning van vorige week tegen de laatste in de poule spelen we vandaag tegen SML die daar net een plaatsje boven staat. Als wij vandaag winnen eindigen we op een keurige vierde plaats in de hoofdklasse, bij verlies kunnen we zakken naar de zesde plaats. Met een compleet team beginnen we om 10:00 op kunstgras tegen SML. Terence staat in het doel. Brent, Nigel en Owen vormen de verdediging en Jur, Daan en Gio beginnen in de aanval. Cas en Bram beginnen vandaag in de wissel. De wedstrijd is nog geen twee minuten oud of we staan met 0-1 achter. De eerste aanval van SML levert gelijk een doelpunt op. Arnhemse Boys probeert hierna de aanval te zoeken maar SML weet ons af en toe goed onder druk te zetten en Terence moet alert reageren. In de vijfde minuut zien we al de mooiste actie van de wedstrijd. Onze rechterverdediger Brent laat zien dat hij totaal niet onder de indruk is van de tegenstander of de stand en met een mooie “panna” speelt hij zijn directe tegenstander uit. Uit deze aanval wordt niet gescoord maar de toon is gezet. Een paar minuten later krijgt Jur zijn eerste kans van de wedstrijd, maar zijn schot gaat net naast. We worden duidelijk sterker en de 1-1 hangt in de lucht. Bij een tegenaanval weet Nigel de bal met een perfect getimede sliding te veroveren. Vervolgens speelt hij Gio aan die weer Daan weet te vinden. Daan tikt breed naar Jur en Jur schiet net naast. Even later volgt toch de 1-1 uit een corner van Gio die rechtstreeks in het doel gaat van SML. De opluchting is groot bij onze spelers en even later volgt de 2-1 door Daan die vier tegenstanders uitspeelt voordat hij koelbloedig afrondt. Even voor rust krijgt Daan nog een kans op 3-1 maar zijn schot gaat net voorlangs. In de rust zoeken we de kleedkamer op omdat het toch aardig fris is op het veld. We wijzen de jongens erop dat het goed gaat als ze samenspelen en dat ze dat vooral moeten blijven doen.

Blijkbaar hebben de spelers goed geluisterd naar de coaches want in de tweede helft wordt er goed over- en samengespeeld. De kansen volgen elkaar in hoog tempo op. Gio mist de eerste kans op 3-1 na een superpass van Jur en goed voorbereidend werk van Owen. Even later scoort Jur de 3-1 na een schitterende pass over 30 meter van Cas. Hierna scoort Gio de 4-1 na een mislukte uittrap van de keeper van SML en hiermee is de overwinning veilig. Vervolgens scoort Jur zijn tweede doelpunt van vandaag na mooi samenspel van de boys en daarna maakt Jur nog een doelpunt en hiermee zijn eerste Hattrick van het seizoen. De stand wordt hierdoor 6-1. Even later scoort SML de 6-2 uit een snelle en mooie counter. Het laatste woord is aan de Boys. Vlak voor het eindsignaal scoort Bram de 7-2 door de bal hoog in het doel te schieten na een mooie assist van Daan en goed voorbereidend werk van Owen, hiermee kroont Daan zich vandaag tot koning van de assist.

Vooral de tweede helft werd er mooi samengespeeld en daarmee maken we het onszelf een stuk makkelijker. Het seizoen wordt afgesloten met een verdiende overwinning en daarmee wordt de vierde plaats behaald in de competitie. Na de winterstop gaan we weer verder.