Laatste (inhaal)competitiewedstrijd van onze Arnhemse Boys Schuytgraaf JO17-1

Laatste (inhaal)competitiewedstrijd van onze Arnhemse Boys Schuytgraaf JO17-1

Woensdagavond 6 december jl. was de op een na laatste competitiewedstrijd van 2017 in Lienden. De wedstrijd was inmiddels twee keer verplaatst, een keer op verzoek van ons en een keer op verzoek van onze gastheren. Aanvang van de wedstrijd was 18:30 uur, dat viel dus nog niet voor iedereen mee, maar we konden met een compleet team afreizen.

We speelden in Lienden op een door Hans Kraai Jr. zo verfoeide kunstgrasveld, het veld waar ook de 2e divisie (en voor de beker zelfs eredivisie) de wedstrijden afwerken. Is dat veld dan anders dan onze velden? Jazeker, dat loopt, rolt, voelt en stuitert heel anders dan onze velden. Het was ook wat “stroperiger” dan wat wij gewend zijn, dus tijdens de warming-up werd er veel met een bal gedaan om dat gevoel te krijgen voor de bal.

De aftrap was voor Lienden, maar ondanks de “andere” omstandigheden hadden we veel balbezit. Er ging ook veel fout in de passing, zou dat dan toch het gevolg van het andere veld zijn? In de eerste helft wisten we een keer te scoren, zodat we met een 0-1 de rust in zijn gegaan.

De tweede helft was heel anders dan de eerste helft. Kwam Lienden in de eerste helft nog wel eens in de buurt van onze goal, in de tweede kwamen ze amper nog over de middellijn. De Boys stelden daar veel druk en vlotlopende combinaties tegenover. Dit leidde al snel tot de 2e treffer (een eigen goal van Lienden) en zelfs nummer 3, 4 en 5 vielen in hoog tempo. De trainer van Lienden sprak hierbij van “een schiettent”, maar daarmee zou je het uitstekende spel van De Boys tekort doen. Door een klein misverstand achterin werd de eindstand bepaald op 1-6, een prima resultaat en daarmee zijn we zelfs nog even de koploper in de poel.

Zaterdag wacht ons de laatste competitiewedstrijd van 2017 en dan hebben we een volledige 1e ronde afgewerkt. 1e zullen we niet worden (ONA’53 en SVHA staan er te goed voor) maar al met al een prima competitie die hoop biedt voor 2018.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie