Maak een kind in Indonesië blij…

Maak een kind in Indonesië blij…

schoenenactie voor stichting SSSBB


Lever jouw gebruikte voetbalschoenen in op 2 december

Stichting Sekolah Sepak Bola Belanda (SSSBB) wil graag starten op diverse plaatsen met het inzamelen van goede, gebruikte voetbalschoenen voor de kinderen in Ambon (Indonesië) en heeft onze vereniging gevraagd daarbij te helpen. Een heel mooi initiatief waar we graag aan meewerken.


Giften hard nodig

SSSBB is afhankelijk van sponsoring, giften, donaties en vrijwillige bijdrages van mensen, organisaties, bedrijven en overheden. De initiatieven voor het opzetten van voetbalprojecten voor de kinderen in Indonesië, nu Ambon en later nog diverse andere plaatsen, ondervinden reeds steun van bedrijven, overheden en particulieren; de ene keer door een financiële bijdrage of goederen, de andere keer door een bijdrage in de vorm van expertise.


Geen geld om voetbalschoenen te kopen

SSSBB is daar uiteraard zeer blij mee en dankbaar voor, want op deze wijze kunnen zij veel goed werk doen in een arm gebied waar zaken zoals wij die gewend zijn in Nederland geen normale zaak zijn. 80% van de kinderen die deelnemen aan onze voetbalprojecten hebben gewoon geen voetbalschoenen en kunnen deze gewoonweg niet aanschaffen omdat er geen geld voor is.


Een tweede leven voor jouw voetbalschoenen

In Nederland krijgen onze kinderen minimaal één keer per jaar nieuwe schoenen, omdat de huidige te klein zijn geworden, de gebruikte schoenen zijn vaak nog bijna nieuw, maar wordt niets meer mee gedaan. Naar die schoenen is SSSBB op zoek omdat deze een 2e leven kunnen krijgen aan de voeten van een Indonesisch (Moluks) kind. Weer een grote glimlach erbij op zo’n gezichtje is waar SSSBB het voor doen.

Volg de bezigheden van SSSBB via filmpjes en foto’s op hun facebook pagina en zie hoeveel plezier de kinderen hebben. Dat zou hopelijk voldoende moeten zijn om uw medewerking te verlenen.

https://www.facebook.com/search/top/?q=stichting%20sekolah%20sepak%20bola%20belanda

Hoe gaat het inzamelen in zijn werk?

  • Op zaterdag 2 december a.s. is in onze sportkantine tussen 8h en 16h iemand van SSSBB aanwezig om de voetbalschoenen in ontvangst te nemen
  • De schoenen worden verpakt en verwerkt. De sportstagiaires die vanuit Nederland stagelopen bij SSSBB zullen de schoenen op hun vlucht meenemen naar Indonesië.
  • SSSBB – zorgt voor de verspreiding in Ambon.

Namens SSSBB alvast bedankt voor jouw steun. We hopen op deze manier een prachtige bijdrage te leveren aan het voetbalplezier van kinderen waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat alles voor ze geregeld wordt.

Heb je nog vragen of wil je op een andere manier SSSBB ondersteunen, neem dan contact op met Eric Reijnders ; ericreijnders@sssbb.nl

Rick Schonis
Voorzitter Arnhemse Boys Schuytgraaf

Geen reactie's

Geef een reactie