Moeizame maar dik verdiende overwinning van Arnhemse Boys E4 tegen Eldenia E3

Vandaag stond voor de E4 alweer de zesde competitiewedstrijd op het programma. Vandaag mochten de jongens aantreden tegen Vv Eldenia E3. De wedstrijd begon om 09.15 uur en het was prachtig voetbalweer. De afgelopen weken hadden de Boys kennis gemaakt met de sterkere teams uit onze competitie. En alhoewel er goed gevoetbald was door de jongens, gingen we er telkens met grote cijfers vanaf. De tegenstander van vandaag leek op papier in ieder geval van een zelfde niveau als onze jongens.

Er werd vooraf afgesproken dat de jongens van quit af aan zouden knokken voor elkaar en dat er niet werd opgegeven bij tegenslag. Nou dat hebben de jongens gedaan! Er werd vanaf de eerste minuut goed gevoetbald en geknokt voor elke meter. En al snel volgde er kans op kans voor de Boys. Echter in eerste aanleg stond het vizier niet op scherp en pakte de keeper van Eldenia enkele goede ballen. En ineens geheel tegen de verhouding in stond de 0-1 op het bord. Een snelle uitbraak waar Eldenia goed van profiteerde, even leek het mis te gaan voor de jongens. Er werden duels verloren en aan aanvallen kwam het team niet meer toe, even leek het ook 0-2 te worden maar Ramy hield zijn doel verder op fantastische wijze schoon. Hierdoor kwam het geloof terug bij de Boys en ineens begon het weer te lopen als in de eerste minuten van de wedstrijd.

In deze fase werden de jongens ook beloond. Joel ving een diepe bal keurig op en zag Job op rechts al diep gaan. Joel gaf een prima assist en Job rondde vakkundig af, 1-1. Hierna waren er nog wat kansen om op voorsprong te komen, maar we gingen met een gelijkspel de rust in. De jongens waren er van doordrongen dat ze deze wedstrijd absoluut konden winnen, maar dan moesten we wel op deze voet doorgaan. In het begin van de tweede helft hadden de Boys het moeilijk. Maar Maes, die de gewisselde Freek verving, zette de verdediging goed neer en knokte zich langs de grotere en fysiek sterkere tegenstanders. Maes werd hierbij prima geholpen door Jayden en Jelte, die werkelijk het hele veld bestreek en telkens keurig netjes weer terug kwam om te helpen.

Na ongeveer 3/4 wedstrijd maakte Jesper uiterst koelbloedig de 2-1, na wederom een prima assist van Joel. Daarna was het verzet bij Eldenia gebroken en de Boys begonnen nog beter te voetballen. Er werden driehoekjes gemaakt en de ene kans volgde de andere in rap tempo op. De volgende treffer(s) kon daarom ook niet uitblijven. Tygo kreeg de bal aan de rechterkant toegespeeld van Jelte, passeerde een tegenstander en schoot de bal hard voor het doel langs. Een onfortuinlijke speler van Eldenia schoof hierdoor de 3-1 in het eigen doel. Daarna beloonde Tygo zichzelf ook nog met de 4-1, na een foutje in de verdediging van Eldenia kon Tygo rustig op de keeper aflopen en ook hij rondde heel beheerst af. Een groot compliment voor de wijze waarop er vandaag is gevoetbald door het team. En ook willen we Ramy nogmaals complimenteren met fantastisch keeperswerk, waardoor hij het team in de wedstrijd hield, chapeau!