Nieuwjaarsreceptie 2017 – toespraak van onze voorzitter

Nieuwjaarsreceptie 2017 – toespraak van onze voorzitter

Zaterdag 7-1-2017

Graag wil ik jullie allen een woord van welkom heten bij de nieuwjaarsreceptie van de voetbalvereniging Arnhemse Boys hier op het sportpark Schuytgraaf.

Als bestuur hebben wij, naast uiteraard onze eigen leden, o.a. ook onze collega verenigingen uit de omgeving, de gemeente Arnhem en sponsoren uitgenodigd. Ook voor deze een hartelijk welkom.

Een woord van welkom kan ik geven aan een ieder die hier fysiek aanwezig kunnen zijn. Helaas geldt dit niet voor iedereen en wil u daarom vragen om voor deze mensen, ter nagedachtenis 1 minuut stilte.

Een nieuw jaar is aangebroken. Ik als 40-tiger zie de jaren voorbij schieten en denkt toch echt steeds nog te leven in 2001. In 2017 leven we inmiddels al! Voor mijn gevoel wordt ik juist ieder jaar een stukje jonger. Maar wanneer ik op het veld sta bij de jaarlijkse “olienbollencup” kom ik weer terug in de realiteit.

Het is een traditie om ieder jaar als voorzitter even achterom te kijken, het jaar door te nemen en vooruit te blikken.

De Arnhemse Boys haalde het afgelopen jaar wel eens de krant, in mijn ogen niet goed voor onze vereniging. De gemeente Arnhem dreigde met ferme taal en juristen om ons, op onrechtmatige wijze, uit de sportkantine te jagen. Wij hebben ons moeten verweren tegen een groot en machtig overheidsorgaan. Wij, zijn voetballers en winnen een wedstrijd op het veld, niet in een raadzaal of rechtbank. 2016 heeft wel geresulteerd in nieuwe afspraken met de gemeente Arnhem maar winnaars zijn er in mijn ogen niet uitgekomen, alleen maar verliezers.

Het zijn wat mij betreft afspraken voor een korte periode. Dit jaar zullen wij met de gemeente Arnhem in gesprek gaan om afspraken te maken voor een borging van nog eens 100 jaar Arnhemse Boys.

Ik wil wel mijn bijzondere dank dit jaar uitspreken voor Dennet. Ik hoef hier niet te vertellen wat hij allemaal heeft gedaan voor de vereniging, dat weet iedereen wel. Blij en trots ben ik op de barvrijwilligers die het afgelopen jaar weer op geheel vrijwillige basis veel vrije tijd hebben gegeven voor u en onze clubkas… Een dikke duim, voor de barcommissie die zijn opgestaan na het vertrek van Dennet.

We hebben dit jaar veel mooie dingen beleefd met elkaar. Naast het competitie voetbal de toernooien, voor het eerst een Sinterklaastoernooi en de traditiegetrouwe “oliebollencup”.

Ook voor dit jaar staan weer een aantal evenementen in voorbereiding.

Ik heb bij mijn benoeming als voorzitter gevraagd om met elkaar de schouders eronder te zetten. Iedereen is gelijk, geen rangorde in of iemand veel voor de vereniging doet, 50 jaar of 1 jaar lid is van onze vereniging. Met elkaar zijn wij sterker en creëren we waar een vereniging voor staat.

Wij zijn een voetbalvereniging met 750 voetballende leden en 150 betrokken vrijwilligers. Gelukkig zijn wij allemaal verschillende mensen met ieder zijn karakters en voorkeuren.

Wij vormen op dit moment met zijn allen de voetbalvereniging Arnhemse Boys. Waar samen voetballen en elkaars verschillen respecteren centraal staat.

Wij zijn de Arnhemse Boys! Een vereniging waar iedereen zich thuis kan en mag voelen.

Dat gevoel moeten wij elkaar blijven geven in 2017!

 

Rick Schonis
Voorzitter Arnhemse Boys Schuytgraaf

 

toespraak van voorzitter op de nieuwjaarsreceptie 2017

“De traditionele nieuwjaarsreceptie is een mooi moment om terug te blikken op de eerste helft van dit seizoen en ook vooral vooruit te kijken naar de plannen en activiteiten voor de nabije toekomst. Volgend jaar gaan we voor een full house met nog veel meer leden uit de wijk! Op de (donkere) foto onze voorzitter die alle aanwezigen een hartig woordje toespreekt.”

 

1Reactie
  • Herman Kreuzen
    Geplaatst op 12:10h, 09 januari Beantwoorden

    Teneerste wil ik mij exuseren voor mijn afwezigheid op de receptie. Ik durfde het niet met mijn 78 jaar op de fiets met die gladheid naar het clubhuis te komen.L angs deze weg wil ik alsnog iedereen die mijn club een warm hart toe dragen een gezond en gelukkig 2017 wensen.Mijn dank gaat vooral ook naar het bestuur wat naar mijn inziens een prima resultaat heeft behaald in de onderhandelingen met de gemeente.Natuurlijk de vrijwilligers,ik weet er alles van,het is een hele opoffering,hartelijk bedankt. Toch ook wel mooi werk.

    De groetjes van Herman en Hilda Kreuzen

Geef een reactie