Oefenwedstrijd AVW’66 D1 – Arnhemse Boys D1 16 augustus 2014

Oefenwedstrijd AVW’66 D1 – Arnhemse Boys D1 16 augustus 2014

Na twee selectietrainingen in juni en één training in augustus, is dit de eerste kennismaking van de D1 selectie in wedstrijdverband. Veel spelers kennen elkaar wel uit andere teams en van school. Een aantal spelers heeft in het seizoen 2012-2013 in de succesvolle E1 gespeeld. Vijf spelers komen uit de D2, drie uit de D1, 1 uit de D3, 1 uit de D4 en vier spelers van andere verenigingen. Tijdens de voorbereiding hebben drie spelers aangegeven dat ze verdediger zijn. Dat wordt dus puzzelen voor de coach.

Op zaterdag 16 augustus is het lekker voetbal weer. Niet te warm en gelukkig droog. De oefenwedstrijd is in Westervoort tegen een team wat in de eerste klasse gaat spelen. Terwijl de D1 van de Arnhemse Boys in de tweede klasse gaat spelen. De teams ogen in de eerste helft gelijkwaardig. Weinig kansen aan beide zijden, het is aftasten. Het is te zien dat onze spelers nog niet vaak met elkaar hebben gespeeld, het oogt onwennig. Aan sommigen is ook te zien dat ze het spannend vinden.

Er zitten uiteraard weinig vanzelfsprekendheden in het spel. En over situaties als hoekschop en vrije trap is ook nog niets afgesproken. Dat moet allemaal nog gebeuren tijdens de komende trainingen en oefenwedstrijden. In de tweede helft scoort AVW vrij snel. En daarna hebben ze ook nog een aantal kansen. Maar ook aan de andere kant hebben onze spelers kansjes. De wedstrijd heeft uiteindelijk een terechte winnaar. Het blijft 1-0 voor AVW.

Bij de spelers uit Schuytgraaf blijft het gevoel hangen dat er nog veel te doen is de komende tijd, maar dat alle spelers de wil hebben er iets moois van te maken. Allemaal hebben ze veel werklust getoond. Als deze werklust blijft, de veldposities met de bijbehorende taken duidelijker worden en er enkele automatismen in het spel komen, kan het een mooi seizoen worden.

Al met al een goede start!

Geen reactie's

Geef een reactie