Onterechte nederlaag F8 tegen Elsweide F2

Onterechte nederlaag F8 tegen Elsweide F2

Vanavond om 18.30 uur stond de inhaalwedstrijd voor de beker tegen VV Elsweide F2 op het programma. Aangezien de jongens de eerste twee wedstrijden hadden verloren kon deze wedstrijd beschouwd worden als een oefenwedstrijd. Op voorhand dacht een van de coaches van de Boys dat het wel een heel moeilijk karwei zou gaan worden. Dit omdat de jongens met 1-9 van ESA hadden verloren en Elsweide tegen hen 2-2 had gespeeld. Maar goed aan de andere kant hadden onze jongens vertrouwen getankt met de 2-6 overwinning van het afgelopen weekend. Ruben kon vandaag niet meedoen en deze werd vervangen door Jesse, die afgelopen zaterdag ook al met ons had meegedaan. Verder speelde Mkrtich vandaag voor het laatst met ons mee aangezien hij de overstap naar de F5 maakt. De wedstrijd stond onder leiding van de vader van Stan, omdat deze vandaag aan de beurt was. Het was prachtig weer en Dani begon in de eerste helft met keepen. We speelden 8 tegen 8 omdat de trainer van de tegenpartij graag iedereen mee wilde laten doen.

Vanaf het begin werd duidelijk dat de trainingen van Remko vruchten af beginnen te werpen en dat de jongens erin beginnen te geloven. Er werd direct gejaagd op de bal en het gehele team trok bij balbezit ten aanval. En bij balverlies hielp iedereen om het leer weer z.s.m. in het bezit te krijgen. Ondanks een aantal kansen van de Boys kwam Elsweide uit een vlotte counter op een 0-1 voorsprong. Maar de jongens lieten het hoofd niet hangen en het wachten was op de gelijkmaker. Een van de spelers van Elsweide had in de gaten dat o.a. Mads onstuitbaar was en haalde hem van achteren neer. Nadat door de scheidsrechter duidelijk was gemaakt dat we dit soort dingen niet willen zien bleef het verder zeer sportief van beide kanten. Halverwege de eerste helft viel de verdiende gelijkmaker na de zoveelste aanval. Jesper ging goed door op rechts en schoof de bal voor de goal langs. Stan die goed naar enkele tips (over het inlopen) had geluisterd liep vanaf links goed in. De keeper toucheerde de bal maar had hem niet klem. Hierdoor kon Stan de bal in het lege doel schuiven, 1-1. En met een gelijkspel gingen we ook rusten.

In de tweede helft nam Jesse de keeperstaken van Dani over. En ook in de tweede helft waren onze jongens de bovenliggende partij. Maar helaas de vele kansen waren niet aan Mads, Dani, Daan, Mkrtich en Jesper besteed. En ook in de F8 geldt dan de oude voetbalwet dat de doelpunten dan aan de andere kant vallen. Helaas keken de jongens ineens onterecht tegen een 1-3 achterstand aan. In deze fase hebben de jongens laten zien het hoofd niet te laten hangen en ze bikkelden gewoon door. Er werden links en rechts wat jongens van ons geraakt, maar niet expres, dus de scheids liet veel doorspelen en ondanks dat een enkeling even flink pijn leek te hebben werd er gewoon door gevoetbald zonder eruit te gaan. De jongens hadden recht op meer dan één doelpunt en die viel dan ook. Op het rechter middenveld vielen een aantal spelers van de Boys en Elsweide over elkaar heen en iedereen keek de scheids aan, terwijl Jesper op de been bleef en richting het vijandelijke doel stormde. De scheids riep “doorspelen” en “ik heb niet gefloten” en iedereen rende achter Jesper aan. Te laat, Jesper knalde de bal bijna dwars door het net, 2-3! Hierna gingen onze jongens op zoek naar de verdiende gelijkmaker. En ook Jesse hield de jongens in de race met een aantal knappe reddingen, maar helaas de gelijkmaker viel niet. Verloren, onterecht, maar wel een lekkere pot voetbal gespeeld. De jongens krijgen het spelletje al aardig door en zaterdag gaan we gewoon weer voor een overwinning!

Geen reactie's

Geef een reactie