Ook in Arnhem is Excelsior Zetten D1 prooi voor Boys D1

Ook in Arnhem is Excelsior Zetten D1 prooi voor Boys D1

ArnhemseBoys D1 - Excelsior Zetten D1 8-0a

Wind. Wind is een natuurlijke luchtbeweging van de atmosfeer. Deze ontstaat door horizontale luchtdrukverschillen, waarna de kracht en richting worden beïnvloed door de draaiing van de aarde en eventueel de wrijving met het aardoppervlak.

Arnhem Schuytgraaf ligt vandaag, zaterdag 8 februari 2014, rond 12:30 uur behoorlijk in de baan van horizontale luchtdrukverschillen. In combinatie met een temperatuur van rond de 5 graden is sprake van zeg maar gerust onaangenaam guur weer.

Tegenover elkaar staan in deze 2e Klasse 06 rood-zwart gestreepte krijgers met zwarte broek en rood-wit gestreepte strijders met eveneens zwarte short. Hoe ze heten? Het zijn respectievelijk Excelsior uit Zetten en Arnhemse Boys Schuytgraaf uit onze Stad al aan de Rijn, oh dat is toch zo fijn, já já já… Wat ons vandaag zal worden voorgeschoteld kan ons toch heel wat meer bekoren dan wat onze betaalde vakbroeders in geel en swert gisteren aan ons presenteerden. Vandaag namelijk wél een team vol passie en strijd en met bij vlagen oogstrelend voetbal heer en meester op eigen terrein.

In de 5e minuut trapt Job de bal hoog het Zettens strafschopgebied in. De moeilijk in te schatten bal wordt ongelukkig door een speler over de eigen keeper gekopt. En al zijn het doelpunten met een traan en een lach, ze tellen toch. 1-0. De volgende minuten kabbelt het spel wat op en neer. Excelsior speelt heel aardig mee in deze fase van de wedstrijd. In de 16e minuut wordt de scorebordoperator weer aan het werk gezet. Een mooie pass van Daan wordt keurig aangenomen door Thijs, die vakkundig de keeper omspeelt en tekent voor 2-0. Daarna direct een uitbraak van David, door de doelman gestuit, de rebound van Job eindigt op het dak van het doel. David heeft geen geluk met zijn schot dat links voorlangs het doel het veld verlaat. Justen poort zijn tegenstander op links maar stuit op de doelverdediger. Thijs mikt alleen voor de keeper goed in de hoek, maar het is helaas de hoek naast de verkeerde kant van de paal. De prima leidende Bas blaast voor rust.

Wie ontwaren we vandaag langs de hekken? Ronnepon, door EJ wel wat bot uit de dugout gezet, Jannemannen V. en S., Lidy, Liesbeth en Guusje, pa Yunior, die we overigens zeer erkentelijk zijn voor zijn sponsoring van onze nieuwe trainings/warming-up outfits, vader Justen en Ryan, Ellen en Roytje en voor wie ik nu vergeet: sorry, het is niet zo bedoeld.

2e helft. Het gaat plotseling erg snel. Wederom in de 5e minuut een mooie goal, ditmaal van Maraouane, na een prima steekpass van Daan 3-0. Even later volgt een lobvoorzetje in de 16 ( voor niet-kenners: het strafschopgebied) die keurig met het koppie wordt binnengeknikt door de hardwerkende David. 4-0. Diezelfde David heeft de smaak nu te pakken. Na een mooie balaanname op rechts kent hij geen moment van aarzeling. Hij haalt uit en hoe! Zetten’s man with the gloves beaten:
5-0. De score wordt verder opgevoerd. Solo van Maraouane, keep uitgespeeld over links en fijn binnengetikt. 6-0. Maraouane onderschept bal van de verdediging en schiet hard raak. 7-0. Direct daarna weer een enorme kans, maar met blik naar beneden gericht in linker zijnet geschoten. Toch zal het scorebord vandaag nog één maal  van uiterlijk veranderen. Een fabelachtige diepe steekpass van Daan wordt door Maraouane op waarde geschat. Met zijn vervolgactie kapt hij kundig de keeper uit en schuift de bal tegen de touwen. Dit is het slotakkoord. 8-0.

We hebben, vooral in de tweede helft, kunnen genieten van een lekkere wedstrijd. Onze Boys speelden zo nu en dan hartverwarmend en was prettig met die kou! We hebben gespeeld tegen een sportieve tegenstander die we nog veel succes willen wensen in de verdere competitie. We zijn erin geslaagd de 3 punten in huis te houden en blijven zo op koers voor een ultieme beloning in het voorjaar. Ons team is ook echt een team. We knokken met zijn allen en zijn positief naar elkaar. Dat moeten we volhouden, in voor- en tegenspoed. Zie ons als een ketting. Ieder schakeltje houdt de ketting bij elkaar………

Op naar de volgende uitdaging,

Come on Boys!

Geen reactie's

Geef een reactie