Sportpark Schuytgraaf per 3 juni grotendeels rookvrij, per 1 januari 2020 volledig rookvrij

Sportpark Schuytgraaf per 3 juni grotendeels rookvrij, per 1 januari 2020 volledig rookvrij

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op donderdag 23 mei jl. is al meegedeeld dat ons Sportpark rookvrij zal worden. Sportbedrijf Arnhem draagt daar als eigenaar van het sportpark samen met alle sportverenigingen zorg voor. Een goede ontwikkeling vinden wij als bestuur.

Wist je dat iedere week honderden kinderen verslaafd raken aan roken? De sportkantine is al jaren rookvrij. Maar buiten, bijvoorbeeld langs het veld wordt nog vaak gerookt. Ook als daar kinderen aan het sporten en spelen zijn. Net zoals Sportbedrijf Arnhem vinden wij het als vereniging belangrijk om juist hen het goede voorbeeld te geven. Want zien roken, doet roken. Zeker als kinderen mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders.

Wat verandert er op het sportpark?
Sportpark Schuytgraaf is per 3 juni grotendeels een rookvrij terrein. Roken is dan niet meer toegestaan langs de velden, op de parkeerplaats of de paden. Iedereen is en blijft welkom op het sportpark. Wel verzoeken we rokers vriendelijk om alleen nog te roken buiten het sportpark, uit het zicht van kinderen of op de tijdelijk, speciaal gecreëerde rokerszone op het zijterras van onze kantine.

Tijdelijke rookplek zijkant voetbalkantine
We hebben er als bestuur voor gekozen om tijdelijk nog een rokerszone te creëren uiterlijk tot 1 januari 2020. Deze rokerszone bevindt zich op het zijterras van onze voetbalkantine.
Vanaf 1 januari 2020 mag nergens meer op ons sportpark gerookt worden.

Het bestuur, kaderleden en verder iedereen die betrokken is bij onze vereniging zal er op moeten toezien dat de regels gehandhaafd worden. Het is ook gewoon een kwestie van fatsoen om niet stiekem te gaan roken op plekken waar dat niet meer toegestaan is.

Mede namens Sportbedrijf Arnhem bedankt voor je begrip en medewerking aan een rookvrij sportpark!

Logo Arnhemse Boys Schuytgraaf - 100 jaar

Rick Schonis

Voorzitter vv Arnhemse Boys Schuytgraaf

Geen reactie's

Geef een reactie