Orion E5 – Arnhemse Boys E3

Vorige wedstrijd was met 8-0 gewonnen van Juliana 31 E3. Deze overwinning was goed genoeg om de eerste plaats te bezetten. Helaas geen verslag daarvan, maar vandaag stond Orion E5 op het programma. De wedstrijd begon pas om 14:45 waardoor de reis ernaartoe wel op de omgekeerde operatie Market Garden leek. We moesten een flinke omweg maken om de afzettingen en drukke punten te vermijden. Onderweg hebben we vanuit de auto nog wel even naar het koningspaar gezwaaid die ons tegemoet kwamen rijden.

Eenmaal bij Orion bleek dat we op een heus pupillenveldje mochten spelen. Geweldig, net als een normaal veld voorzien van alle lijnen. Zelfs de dug-outs ontbraken niet langs het veld. Deze hele setting zorgde ervoor dat het team zich voelde als in een stadion. Nadat de aftrap werd genomen werd de tegenstander dan ook meteen onder druk gezet. Orion stond echter prima te verdedigen en wist telkens de voorzet of de doelpoging te onderscheppen. Inmiddels kwamen de vliegtuigen met parachutisten onder luid kabaal overvliegen wat beide partijen een paar minuten uit hun concentratie haalde. Na 10 minuten wist Yaro echter met een onmogelijk schot vanaf de achterlijn het net van de tegenstander te vinden 1-0. Na een mooie kans van Mick wist Yaro nog een keer te scoren. Deze 2-0 was het startsein voor een ware stormloop op het goal van Orion. Maar geen van de doelpogingen was raak en zoals altijd valt hij dan aan de andere kant. Een momentje van onachtzaamheid en onze verdediging was gepasseerd. 1-2. Dit was ook de ruststand.

In de rust werd nog eens duidelijk gemaakt dat er nog niets aan de hand was, als we maar bleven overspelen. In de tweede helft werd de stormloop doorgezet. Sem kreeg een aantal kansen welke helaas het netje niet raakten. Ook Nigel die voor de verandering in de spits mocht aantreden kon telkens het laatste tikje net niet achter de keeper te plaatsen. Gelukkig stonden Terence, Brent,  Cas, Mick en Chester in wisselende samenstelling achterin prima te verdedigen. Waarbij Mick opviel door steeds de bal weer af te pakken van hun rechtsbuiten. Chester heeft inmiddels ook al zijn plek in het team ingenomen en wist in het midden veel ballen te onderscheppen. Gelukkig werd uiteindelijk de ban gebroken en scoorden de jongens nog 4 keer(2 x Delano en 2x Yaro) en werd de pot met een 1-6 eindstand winnend afgesloten. Het behoud van de koppositie was hiermee zeker gesteld.

Een extra dimensie was het voetballen op een echt veld met alle lijnen. Het zorgde ervoor dat de jongens zich wat meer bewust werden van hun positie in het veld. Leuk om te zien.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Bemmel, de huidige nummer twee.