Oud jeugdspeler Miliano tekent eerste contract bij Vitesse

Oud jeugdspeler Miliano tekent eerste contract bij Vitesse

Miliano Jonathans heeft zijn eerste contract ondertekend. De 16-jarige Arnhemmer speelt al jarenlang in de Vitesse Voetbal Academie. In het bijzijn van zijn familie tekende Jonathans een driejarig contract, tot medio 2023.

Jonathans begon bij Arnhemse Boys. Al snel viel zijn talent op en verhuisde hij van de Schuytgraaf naar de voetbalacademie van Vitesse. De rechtsbuiten, die ook goed als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, is ook Nederlands jeugdinternational. Jonathans begint aan zijn zevende seizoen bij Vitesse. Hoewel Jonathans nog speelgerechtigd is voor Vitesse O18, maakt hij regelmatig zijn opwachting bij Vitesse O21. Vorig jaar werd Jonathans nog uitgeroepen tot ‘Talent van de Maand’ van de bovenbouw binnen de voetbalacademie.

Jonathans is trots: “Ik ben een echte Arnhemmer en een echte Vitessenaar. Daarom ben ik extra trots op mijn eerste contract. Ook mijn familie is dolblij. Stiekem droom ik al over mijn volgende doel en dat is mijn debuut maken bij Vitesse.”

Edward Sturing, hoofd Vitesse Voetbal Academie, is blij met de ontwikkelingen: “Als club probeer je zoveel mogelijk jongens vanuit de voetbalacademie te laten doorstromen naar het betaald voetbal. De spelers moeten voelen dat er perspectief is bij de club. Daan Huisman, Million Manhoef en Enzo Cornelisse hebben onlangs de stap gemaakt van de voetbalacademie naar het eerste elftal. En nu tekent een veelbelovende speler als Miliano zijn eerste contract. Bovenal is het een compliment voor de ontwikkelingen van Miliano. We hopen dat we in de toekomst nog veel van hem gaan horen. Daarnaast is het een goed signaal naar andere jeugdspelers om elke dag alles uit jezelf te halen en te geloven in je ambities.”

Bron: https://www.vitesse.nl/nl/nieuws/detail/8610/arnhemse-jeugdspeler-miliano-jonathans-tekent-eerste-contract

Geen reactie's

Geef een reactie