Prima begin bekerpoule ArnhemseBoys D1

Zaterdag 24 augustus was Bataven D2 de tegenstander in de eerste wedstrijd van het seizoen die er werkelijk toe deed. Op het programma stond namelijk de eerste poulewedstrijd in het bekertoernooi. In Gendt beleefde de ploeg van het technische duo Stanley en Rick haar eerste officiële krachtmeting met eveneens een team uit de 2e klasse.

Het wedstrijdbeeld was vergelijkbaar met de laatste oefenpot tegen RKHVV. De eerste helft lukte het de Boys lange tijd niet de wil op te leggen aan de oranje-zwarten, die blijk gaven een verzameling van talent te zijn en met vlijmscherpe aanvallen de Arnhemse Boys zo nu en dan in grote verlegenheid wist te brengen. Sterker nog, het overwicht resulteerde in een op dat moment verdiende 1-0 voorsprong. Vreemd genoeg bleek deze goal de ommekeer in de wedstrijd te zijn. Als door een angel gestoken richtte de Arnhemse ploeg zich op. Plotseling wist men beter combinaties met elkaar te maken wat het voor de sportieve tegenstander steeds moeilijker maakte de bal te veroveren. In de 20e minuut werd Espen prachtig vrijgespeeld en hij was het die met een schitterende boogbal voor de gelijkmaker zorgde. En die 1-1 werd ook de ruststand aangezien de overige kansen aan beide kanten niet verzilverd werden.

Hoe anders was het 2e bedrijf van deze wedstrijd. Een brutale en onverschrokken bende Rijnstedelingen liet weinig heel van de eventuele aspiraties van de mannen uit Gendt, waar deze zaterdag de jaarlijkse kermis weer van start was gegaan. Al snel na rust was het David die na een prachtige pass van Junior op de keeper af soleerde. Heel koel benutte hij deze buitenkans, 1-2. Het was het begin van 20 minuten voetbal voor fijnproevers. De ene aanval nog mooier dan de andere. De wil om ieder duel te winnen was groot, de verdediging maakte een solide indruk, inclusief het grote rustpunt Pim. Lekker voetballen met zo’n sluitpost. Ook nu sloten de linies in de 2e helft beter op elkaar aan, zoals dat ook afgelopen donderdag pas in de 2e helft het geval was. Daardoor was het veel makkelijker in balbezit te komen en te profiteren van de snelheid van de vleugelaanvallers, die na een veroverde bal direct op pad werden gestuurd langs de lijnen richting vijandelijk doel. Het was rechtsbuiten Maruan die zijn goede vorm weer etaleerde. In de 55e minuut draaide hij een corner vanaf links fenomenaal rechtstreeks in het doel en ook het slotakkoord was vandaag aan hem: na een prima solo vertrok de bal van zijn voet, om even later via de onderkant van de lat eveneens in het net te verdwijnen. Reden voor de leidsman, huisarts te Gendt, onder begeleiding van zijn fluitsignaal voor de 5e maal naar de middenstip te wijzen.

1-4 was de eindstand. De tegenstander op kwaliteit, fysieke kracht en conditie afgetroefd. De eerste horde op weg naar de volgende bekerronde genomen. Een groot compliment aan iedere speler vandaag. Na een moeilijk begin de handen ineen geslagen en samen besloten het voor minder dan de zege vandaag niet te doen! Als dat de spirit blijft dan belooft dit een mooi seizoen te worden!

Complimenten ook aan de trouwe schare supporters, waar de ploeg zich telkens weer aan kan optrekken. En buitengewoon grote complimenten aan Mo en Hans, die vandaag lieten zien dat aan hen helaas top assistent-scheidsrechters voor de eredivisie verloren zijn gegaan. Super gevlagd mannen!