Reisverslag trainingskamp Tenerife Selectie Arnhemse Boys

Reisverslag trainingskamp Tenerife Selectie Arnhemse Boys

Voor het 3de achtereenvolgende jaar zijn wij met het 1e selectie team, bestuur en sponsoren op het zonovergoten eiland Tenerife op trainingskamp geweest. Voor een gedeelte van de groep is Playa de las Americas bekend terrein. Ook dit jaar is het de sponsoren gelukt om dit voor elkaar te krijgen. Doel van deze zesdaagse trip – trainingskamp is om te trainen voor de tweede helft van de competitie. Dichter naar elkaar toe te groeien (teambuilding) en om het bestuur en sponsoren beter te leren kennen.

Na intrek in hotel Piramides en diner zocht iedereen het avondleven op om onder het genot van een drankje de lange reis achter zich te laten en de komende dagen te bespreken. Ondanks dat het erg laat was (of ik moet zeggen vroeg) waren alle spelers om 09.30 aan het ontbijt aangezien de 1e training om 11.30 uur op het programma stond. Wat een heerlijk gevoel voor spelers en begeleiders om in een korte broek en t-shirt naar het trainingscomplex te lopen (loopafstand 200 m) om daar een training af te werken onder zomerse omstandigheden !

In de middags na de training waren de spelers vrij en dus zocht men het strand op of het zwembad bij het hotel. Uiteraard werd de avond doorgebracht in de kroegen die de avond ervoor ontdekt waren. En ook deze avond was zeer geslaagd. De volgende dag stond een survival tocht gepland in de bergen aan de andere kant van het eiland. Vanwege de iets koudere temperaturen ging de groep iets dikker gekleed de bus in. Na een schitterende busreis met al hier en daar angstige bochten in de hoge bergen kwamen wij op plek van bestemming. Bij het uitstappen werd de groep al wat stiller aangezien ze al snel zagen welke hoogtes zij moesten bedwingen. Na een korte uitleg van een instructeur kon men aan de slag . Voor de veiligheid was het belangrijk om altijd verzegeld te blijven. Voor iedereen was er een route. Voor de echte durfals onder ons zoals o.a. Dave, Michael, Marinus en Sander!! waren de hoogten geen probleem. Sommige die lieten het echter al zitten bij het eerste parcour. Al met al een hele leuke ervaring.

De volgende dag (zondag) stond er wederom een training op het programma echter was de aanvangstijd hiervan verlaat naar 17.00 uur waardoor iedereen wat langer kon uitslapen en heerlijk kon genieten van de zon. Na deze zware training zocht men traditioneel het nachtleven op. Je merkt wel dat bij de oudere de jaartjes beginnen te tellen en dat een aantal avonden achterelkaar doorgaan en overdag trainen erg opbreekt. Maandag stond alweer de laatste training op het programma. Om 9.00 uur ontbijten en dan met zijn allen een strandwandeling van een dik uur om vervolgens nogmaals hard te gaan trainen. Moe maar voldaan keerden wij weer terug naar het hotel om deze middag voor de laatste keer konden genieten van de zonnestralen. Eind van de avond koffers inpakken om nog een laatste drankje te pakken en dan vroeg naar bed. De volgende dag (dinsdag) om 8.00 uur in de ochtend met de bus naar het vliegveld voor de terugreis naar het koude Nederland die bedekt is met een laagje sneeuw. Dus van 26 graden naar -5 !

Wij zijn weer een fantastische ervaring rijker en is het een geslaagd trainingskamp geworden.

De selectie wil de sponsoren en het bestuur bedanken voor het mogelijk maken van deze trip. Nu maar hopen dat dit zich ook vertaald in resultaten.

Sportieve groet,

Selectie en staf Arnhemse Boys Schuytgraaf

Geen reactie's

Geef een reactie