Rheden D1G – Arnhemse Boys D1

Na de winstpartij van vorige week tegen Brummen, wachtte vandaag een pittige tegenstander. We moesten aantreden tegen de nummer 2 van de competitie. Eerder dit seizoen verloren we nog met 1-5 van Rheden dus we konden onze borst nat maken. Als technische staf waren we benieuwd hoe we het gingen doen tegen deze tegenstander. Vorige week bij vlagen goed gespeeld met vooral veel inzet, dat wilden we vandaag ook weer terug zien.

10991651_656210684483648_6096967391716542650_o

10835436_656210617816988_147841503834884921_o

De beginfase was redelijk in evenwicht. Via Danaisha aan de rechterkant kwamen we een aantal keer goed door, maar helaas leverde dit niet echte kansen op. Naar mate de eerste helft vorderde werd Rheden steeds iets sterker. Rheden kreeg het meeste balbezit en bedienden een aantal keer goed hun snelle links- en rechtsbuiten. Uiteindelijk was het de snelle linksbuiten die na een kwartier ook de 1-0 maakte. Hij kwam goed door aan de linkerkant, maar door 3 man van Arnhemse Boys werd slap ingegrepen en schoof de behendige aanvaller de bal in de lange hoek. Zonde want dit was op dat moment niet nodig. In de overige minuten in de eerste helft ging het gelijk op en gingen we rusten met een 1-0 achterstand.

11025720_656210817816968_7224729077560781308_o 11038696_656210737816976_5840606413971165819_o

In de rust aangegeven dat we zo door moesten blijven gaan want dan komen er ook zeker kansen voor ons. We waren namelijk niet de mindere. De tweede helft begon wel met een domper. De snelle linksbuiten was er weer vandoor en werd aangetikt door Job. De scheidsrechter zag een penalty en die werd keurig binnengeschoten: 2-0. Het geloof zakte wat weg en dit konden we net niet gebruiken. Maar vanaf die tegengoal begonnen we wel beter te voetballen. De duels werden beslist in het voordeel van Arnhemse Boys en ook voetballend kwamen we er beter uit. Dit resulteerde ook in een doelpunt. Mika kwam vanaf links de zestien binnen en haalde goed uit richting de lange hoek: 2-1. Het geloof kwam terug bij de ‘Boys’ en er kwam steeds meer druk richting de goal van Rheden. 1 maal ontsnapten we nog aan een tegengoal toen de aanvaller van Rheden in een 1 tegen 1 duel met Liam naast schoot. Er waren kansen voor Mika en David maar deze werden niet benut. Tot 5 minuten voor tijd Sahin het strafschopgebied in dribbelde, hij passeert 4 man en legt de bal goed breed op David en deze maakt geen fout: 2-2. Een enorme euforie langs de kant en in het veld. Een stuntje was in de maak. En dit bonuspunt lieten we ons ook niet meer afpakken. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Complimenten wederom voor jullie werklust. Het lijkt erop dat het spreekwoordelijke ‘lampje’ bij sommige is gaan branden. Laten we dit gevoel meenemen naar volgende week, want dan wacht een zelfde wedstrijd tegen Driel D1 om 08:30 uur in Driel. En de mensen langs de kant zijn ervan overtuigd dat er ook dan weer wat moois kan gebeuren.