RKHVV D2G – Arnhemse Boys D1 | 0-1

RKHVV D2G - Arnhemse Boys D1 0-1
De competitie is inmiddels al bijna op de helft. Vandaag onze 6e wedstrijd alweer, de tijd gaat vlug en het werd ook weer eens tijd voor 3 punten. In deze competitie liggen de elftallen dicht bij elkaar, ga maar na wij verloren maar met 3-2 van OVC’85 de ploeg die nu met 19 punten bovenaan de ranglijst staat. Maar ondanks dat het dicht bij elkaar ligt hebben we moeite met punten pakken, we spelen vaak gedeeltes van wedstrijden heel goed maar in de andere gedeeltes zakken we vaak ook heel ver weg. Dit wat resulteerde in grotere nederlagen tegen Rheden (2-5) en Driel (1-5).

Tja dan de wedstrijd tegen RKHVV. Met een iets wat gewijzigde formatie, Jop die naar voorstopper was verschoven en met Sahin op mid-mid, gingen we op zoek naar 3 punten. Het begin was gelijk voor ons, we hadden het meeste balbezit wonnen de meeste duels maar tot kansen kwam het nog niet. Naar mate de wedstrijd vorderde werden we sterker en sterker en kregen we meer overwicht. Opbouw liep beter, we durfden elkaar in te spelen en we vonden elkaar makkelijker via de combinatie. Wedstrijd speelde zich op 1 helft af en kansen gaven we niet meer weg. We kregen mogelijkheden via Jharell, David en Sahin maar deze vonden het net niet. Mede door de goed keepende keeper van de tegenstander. Ruststand was dan ook 0-0.

In de rust aangegeven dat hun er een stapje bij zullen doen. Dat er goed gespeeld werd, maar je dat nu moet doortrekken richting de 2e helft. Een zwaluw maakt nog geen zomer om het maar zo te zeggen. De 2e helft begon iets voor RKHVV. Met hun snelle rechtsbuiten kregen ze 2 keer een goede mogelijkheid. Deze werden beiden goed gepakt door onze keeper Liam. Daarna kregen wij het overwicht weer. Beter veldspel en creëerden ook kansen via Abas, Jharell en David. Tja als je zelf niet scoort dan kan die ook zomaar aan de andere kant vallen. Gelukkig maakte Damian er 5 minuten voor tijd 0-1 van. Een mooi schot vanaf 16 meter hoog in de lange hoek. Een bevrijdende treffer voor het hele team. David kreeg in de laatste minuut nog een schitterende kans die weer goed werd gepakt door hun keeper.

RKHVV D2G - Arnhemse Boys D1 0-1 a

Eindelijk 3 punten. Verdiend. Trots dat we het zo hebben opgepakt, maar ook nu geld weer dat 1 zwaluw geen zomer maakt. We moeten hard blijven werken op trainingen en in wedstrijden. En als ik vandaag dan zo zie, dan gaat het zeker goed komen. Volgende week spelen we thuis tegen Eldenia D2. Een wedstrijd tegen mijn oude cluppie, persoonlijk dus een mooi potje. Tot volgende week 12:00 uur. RKHVV D2G - Arnhemse Boys D 1 0-1 b