RKHVV D3 – Arnhemse Boys D2

RKHVV D3 – Arnhemse Boys D2

D2 01

Vandaag mochten we opnieuw in een uitwedstrijd opnieuw tegen RKHVV aantreden. In de vorige wedstrijd in Huissen was de tegenstander de D4 van RKHVV, vandaag was het de wedstrijd tegen de D3. Voor sommigen van ons speelden er bij RKHVV een aantal bekenden mee. Ricardo is dit seizoen actief voor “De Blauwen” en zijn vader, Mario, is de trainer/leider van dit team. Daarnaast waren er wat vriendjes van school actief bij RKHVV.

Het ging vandaag natuurlijk om de wedstrijd zelf. We begonnen behoorlijk weiffelend aan deze wedstrijd. Dit bleek uit het feit, dat we de bal niet lang in ons bezit konden houden, we speelden de bal niet heel goed rond en we niet echt kordaat verdedigden. Normaal gesproken moeten we met deze kwaliteiten, gecombineerd met veel inzet, het verschil in de wedstrijd maken. RKHVV creëerde in de eerste helft een flink aantal kansen, maar gelukkig voor ons waren zij niet heel nauwkeurig in de afwerking. Ondanks dat De Blauwen kans op kans wisten te creëeren, veranderde er weinig in onze speelstijl. We waren eigenlijk gewoon een beetje te lief voor onze tegenstanders. Uiteindelijk mochten we dan ook blij zijn dat we met een 0 – 0 tussenstand zijn gaan rusten.

D2 02

De meegereisde toeschouwers uit Arnhem hoopten dat zij na de rust wat beter aanvalsspel en combinaties mochten zien. Hiervan was echter kort na de rust nog geen sprake, zodat RKHVV weer het betere van het spel had en in deze fase de 1 – 0 liet aantekenen. Hierna kwam toch een beetje de leeuw los bij de Boys. Er werd wat feller geduelleerd en uit een uitbraak wisten we de 1 – 1 te maken. Hierna bleef RKHVV aandringen en zij probeerden de 2 – 1 te forceren. We moesten alles uit de kast trekken -en we trokken alles uit de kast- om een hernieuwde achterstand te voorkomen. Een oude voetbalwet deed nu zijn opwachting -als je zelf niet scoort, scoort je tegenstander- en de Boys wisten opnieuw het net te vinden. De goal werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Het bleef dus 1 – 1, maar we kwamen wel weer wat meer voor de goal van RKHVV. Na een overtreding op Axel kregen de Boys een penalty. Een andere voetbalwet -als de overtreding op je wordt gemaakt, moet je de penalty niet zelf nemen- deed gelukkig NIET zijn opwachting. Axel schoot de penalty feilloos binnen en bracht zo de, naar later bleek, eindstand op 1 – 2.

Door dit resultaat blijven we in het spoor van GVA en Jonge Kracht, die beiden ook hun wedstrijd wisten te winnen. Volgende week mogen we weer een thuiswedstrijd afwerken, ditmaal tegen MASV D1. We beginnen om 12:30 uur.

D2 03

D2 04

De benutte penalty die de 1 – 2 overwinning vandaag betekende.

Geen reactie's

Geef een reactie