Run the World

Run the World

Run the World

PERSBERICHT 

Nijmegen, 19 november 2016

HAN studenten organiseren een obstacle run voor de wijk Schuytgraaf 

Zes enthousiaste studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) organiseren op zaterdag 17 december 2016 samen met Pact18 een tocht met hindernissen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Zowel de naam van het evenement, Run the World, als de tocht zelf staan als metafoor voor de tocht die de vluchtelingen hebben moeten doorstaan om naar Nederland te komen. Op 17 december wordt Voetbalvereniging Arnhemse Boys Schuytgraaf omgetoverd tot een plein waar het beste van alle werelden samenkomt, het wereldplein. Op dit feestelijke plein zijn naast de start en finish van de run verschillende activiteiten te vinden voor zowel jong als oud. 

Het evenement bestaat uit drie onderdelen: de Kidsrun, de Obstacle run en het Wereldplein. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar oud kunnen deelnemen aan de Kidsrun, de Obstacle run van 5 kilometer is toegankelijk voor iedereen ouder dan 13 jaar.

Obstacle run 

Voor de jongeren van Pact18 en alle bewoners uit Schuytgraaf, van jong tot oud, organiseren zes studenten van de minor evenementenmanagement van de HAN een tocht met hindernissen, een obstacle run, dwars door de wijk Schuytgraaf. Samenwerking tussen de verschillende culturen, lagen in de maatschappij en jong en oud is ons uitgangspunt. Door middel van samenwerking is voor iedere deelnemer de eindstreep te behalen. Doel van Run the World is om de integratie van de alleenstaande minderjarige vluchtelingen te stimuleren en de bewoners van Schuytgraaf kennis te laten maken met Pact18. Alle bewoners uit Schuytgraaf gaan samen de uitdaging aan om alle hindernissen te overwinnen.

Alleenstaande minderjarige vluchtelingen 

In de vluchtelingenstroom die we ook in ons land opvangen, bevinden zich veel jongeren zonder ouders of begeleiders. Zij zijn alleen in een nieuw land, met een vreemde taal en andere omgangsnormen. Aan alleenstaande minderjarige vluchtelingen met een status, die in Nederland mogen blijven wonen, biedt Pact18 de begeleiding die zij nodig hebben om hier een leven op te bouwen.

Wereldplein 

Het Wereldplein is een feestelijke aangelegenheid. Onder het genot van diverse culturele versnaperingen, een drankje en goede muziek kan men gedurende de dag gezamenlijk alle ijzersterke deelnemers aanmoedigen. Tevens zijn er diverse activiteiten voor de allerkleinsten.

De inschrijving voor de Kidsrun en Obstacle run zijn al geopend. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl/idealformulier. Houdt daarnaast de Facebookpagina van Run the World goed in de gaten voor de laatste informatie en leuke winacties.

EINDE PERSBERICHT

Geen reactie's

Geef een reactie