S.V. Spero 1 – Arnhemse Boys 1 op 09-03-2014

S.V. Spero 1 – Arnhemse Boys 1 op 09-03-2014

20140309_152418_1024x768

De eerste ontmoeting van dit seizoen tussen beide ploegen eindigde in een verdiende overwinning voor S.V. Spero. In Arnhem eindigde de confrontatie tussen beiden in een 1 – 3 overwinning voor Spero, die daarmee de eerste periode in 4F wist zeker te stellen. We zijn inmiddels een aantal maanden en wedstrijden verder en op dit moment is het verschil op de ranglijst in het voordeel van S.V. Spero. Zij hebben echter wel twee wedstrijden meer gespeeld, maar met een overwinning van S.V. Spero zou een behoorlijk voorschot op een eventueel kampioensschap genomen kunnen worden. Het was de Arnhemse Boys er dan ook alles aan gelegen om met een positief resultaat uit Elst te vertrekken.

Net als in de thuiswedstrijd speelde de wind een grote rol in deze wedstrijd. Wist S.V. Spero bij de Arnhemse Boys nog maximaal te profiteren van de wind, vandaag zetten de Arnhemse Boys hun tegenstander direct vast. S.V. Spero had de grootst mogelijke moeite om eruit te komen. Deze “powerplay” leverde een doelpunt op van Germaine Lenting. Kort na de openingstreffer viel zelfs al de 0 – 2. Ditmaal werd er niet door een speler van de Arnhemse Boys gescoord, maar viel er een eigen doelpunt. De ruststand werd hierdoor bepaald op 0 – 2.

In de tweede helft had S.V. Spero de wind mee, de verwachting van alle aanwezigen was dan ook, dat Spero dan wel orde op zaken zou gaan stellen. S.V. Spero gaf wel veel druk, maar echte kansen leverde dit niet op. De Arnhemse Boys probeerden met lange ballen de balvaste spitsen te bereiken, wat veelal lukte. Er ging dan ook nog altijd veel dreiging uit van de Arnhemse Boys. Bij de grootste kans van Spero stond onze keeper goed in de weg, zodat de eindstand gelijk was aan de ruststand: 0 – 2.

Door deze overwinning komt Arnhemse Boys in verliespunten gelijk met S.V. Spero, waardoor de strijd om het kampioensschap nog alles behalve beslist is. Wel zal Arnhemse Boys de twee wedstrijden die zij minder hebben gespeeld dan Spero om moeten zetten in overwinningen. In ieder geval levert de winst van vandaag op, dat alles weer in eigen handen is.

20140309_154820_1024x768

Geen reactie's

Geef een reactie