S.V. Spero D4 – Arnhemse Boys D2

D2

Het seizoen 2014/2015 begon met de Najaarscompetitie, je speelt dan een half programma richting de winter en erbij behorende winterstop. Vanaf vandaag is de voorjaarscompetitie begonnen, vanmorgen in het half duister vertrekken bij een temperatuur van -4 graden. Weinig voorjaar, maar gelukkig stond er geen wind. We speelden uit bij S.V. Spero te Elst, de D4. In de najaarscompetitie hadden we ook een team van Spero in de competitie, maar dit betrof de D5. We konden dus rekenen op meer weerstand van een nog beter team.

De gastheren mochten de aftrap nemen, maar werden direct door ons onder druk gezet. We hebben ze nauwelijks laten voetballen en we probeerden overal een voetje tussen te krijgen. Zelf wisten we goed te combineren en elkaar te vinden wat al snel tot een paar schietkansen leidde. De keeper van Spero stond niet voor niets in de goal, hij bleek een hele goede en betrouwbare sluitpost te zijn en heeft menig kans van de Boys om zeep geholpen. In de eerste helft zijn we zeker 3 of 4 keer alleen op de keeper doorgelopen, maar zoals gezegd, de keeper was bijzonder goed. Doordat we in de verdediging ook goed bleven staan en goed op de man bleven letten, hebben we eigenlijk geen echte grote kansen weg gegeven. We zijn dan ook gaan rusten met een 0 – 0 tussenstand.

Na de rust moesten we weer even zoeken naar de patronen, we hadden 4 nieuwe spelers in het veld gezet en de automatismen van de eerste helft waren even weg. We stonden hierdoor wat meer onder druk, maar tot hele grote kansen kwam het gelukkig niet. Langzaam maar zeker waren we weer gewend aan de opstelling en liepen de combinaties weer wat beter. Een snelle uitbraak werd prima afgerond, 0 – 1 voorsprong met nog wel een flinke tijd te spelen. Spero ging vol voor de gelijkmaker, maar gelukkig voor de Boys kwamen zij aan het einde van de lijn net iets tekort. De eindstand bleef dan ook gelijk aan de tussenstand, zodat de eerste 3 punten van 2015 een feit zijn.

Vandaag zijn er in totaal 3 wedstrijden door gegaan. AFC Arnhem heeft met 0 – 7 verloren van DVOV D2, MASV heeft uit bij AVW’66 D2 met 6-1 verloren. De kop is eraf!

Gefeliciteerd en op naar de volgende wedstrijd.