Samen zonnestroom opwekken in Schuytgraaf!

Eneco ZonneHub Arnhemse Boys Schuytgraaf

Samen zonnestroom opwekken in Schuytgraaf!

Zelf je zonne-energie opwekken, op het dak van een ander?

Een duurzame samenleving staat hoog op de agenda van de politiek, bedrijven en instellingen. Misschien ligt het zo niet direct voor de hand, maar ook steeds meer sportverenigingen omarmen duurzaamheid. Dat doen ze door hun sportpark zo energieneutraal mogelijk in te richten. Bijvoorbeeld door gewone lampen op het park te vervangen door energiezuinige LED lampen. Op deze wijze dragen steeds meer partijen bij aan een groene toekomst voor onze kinderen.

De Gemeente Arnhem is samen met energieleverancier Eneco het project Zonnehub Schuytgraaf gestart. Op het dak van het sportgebouw is ruimte voor 295 zonnepanelen, waaraan leden van de voetbalvereniging, inwonenden van Schuytgraaf en een selectie van aanpalende postcodegebieden aan kunnen meedoen.

Een ideale mogelijkheid voor jou als lid of inwoner als je bijvoorbeeld zelf op het dak geen zonnepanelen kunt plaatsen of geen zin in het gedoe hebt en toch je eigen duurzame stroom wilt laten opwekken.

De Gemeente Arnhem eigenaar is van het dak op onze sportgebouw en daardoor zijn wij als voetbalvereniging geen contractpartij. Wij als bestuur van Arnhemse Boys Schuytgraaf juichen dit initiatief wel van harte toe, niet in de laatste plaats omdat we zo een bijdrage leveren aan een verduurzaming van onze leefomgeving in de Schuytgraaf. Bovendien doneert Eneco als dank voor de samenwerking een bedrag dat ten goede zal komen aan sociaal/lokale projecten in Schuytgraaf; zoals een tafelvoetbalspel of een lokale speeltuin.  We staan open voor ideeën. Zie het dus gerust als een win-win situatie.

Waarom meedoen?
Naast dat je een steentje bijdraagt aan een beter milieu, is het financieel ook interessant om in zonnepanelen te investeren. Want over de stroom die men zelf opwekt, hoeft men namelijk geen energiebelasting te betalen. Dit vormt nu een substantieel onderdeel van de stroomkosten. Eneco kan er voor zorgen dat de energiebelasting in mindering wordt gebracht op de energierekening. Niet alle energieleveranciers doen dit, waardoor het financiële voordeel wegvalt. Klant worden bij Eneco is daarom wel een voorwaarde om mee te kunnen doen (voor gas is dit niet verplicht en voor warmte is dit niet mogelijk). Naast dat Eneco ZonneHub™ ervoor zorgt dat de energienota direct wordt verlaagd, regelt zij onder meer ook de installatie, het onderhoud, verzekering, en inzicht in de opgewekte stroom. De verlaging van de energierekening komt neer op circa 30 euro per paneel per jaar, een rendement van circa 5,5%.  Alle kosten voor jaarlijks onderhoud, verzekering, etc. zijn hier al in mee genomen. Een paneel kost 295 euro, dat is inclusief alle gemeenschappelijke kosten zoals installatie, omvormer en aansluiting. En, meedoen kan al vanaf één paneel.

Interesse gewekt?

Klik hier om naar de website te gaan, daar vind je alle informatie over deze ZonneHub.

Daarnaast organiseren wij op woensdag 11 oktober as een informatie-avond voor iedereen die interesse heeft in zonnepanelen of meer wil weten over dit project. Vanaf 19.30 ben je harte welkom op sportpark Schuytgraaf, Marasingel 251, Arnhem Zuid. Je kunt je aanmelden via eneco@zonnehub.com.

Jan Willem Vaartjes, bestuurslid voetbalvereniging Arnhemse Boys

Geen reactie's

Geef een reactie