Seizoensouverture 2014 levert oefenwinst op voor Arnhemse Boys D1

SML D2 - Arnhemse Boys D1 1-2 11012014a
Het is vroeg en fris deze zaterdagochtend 11 januari 2014. Vanaf sportpark Schuytgraaf wordt de oversteek gemaakt naar ons Noordelijke stadsdeel. Sport Maakt Lenig D2 is vandaag onze gastheer op sportpark De Bakenberg, welke wordt gedeeld met hockeyclub Upward. De knapen van SML treden zoals gebruikelijk aan in zwart shirt, wite broek en zwart-wit gestreepte kniekousen. De warming-up wordt afgewerkt op vertrouwd kunstgras, voor het echie echter gaat het vandaag op echt gras! Een ondergrond voor echte kerels, ietwat ongelijk en licht zompig door de ochtenddauw. De leidsman geeft het sein dat kan worden begonnen. Zonder assistentie van grensrechters vandaag. Dit tot enorme teleurstelling van Horst, die nog wel zijn wekker had gezet. Dan maar passief toeschouwer zijn, evenals Chris, Liesbeth, Monique, 2 Jannen, Miranda Sampson, Ron en Guus. In de dugout als altijd natuurlijk Rick, Stanley en Peter. Aron ontbreekt vandaag, maar gelukkig heeft onze technische staf tijdens de winterse transferwindow haar slag kunnen slaan en Job Spijker definitief vastgelegd voor ons team.

De wedstrijd is leuk. De wedstrijd is stevig en bij vlagen ook gewoon goed. Er wordt volwassen gespeeld en gekleund. Duidelijk is dat het voetbalinzicht groeit bij onze jongens. Minuut 15. Ongeveer. Vrije trap Maraouane, buiten het bereik van de uitstekende doelverdediger. 0-1. Prima goal! Daarna een grote kans voor SML vrij voor de keeper, in buitenspel positie, naast geschoten. Mooi schot Sam, mooi uitgedoken door de goede keeper. SML speelt 1e klasse. Een mooie aanval van de thuisploeg, voor open goal binnengetikt. Dacht men.. Daan weet met een uiterste krachtsinspanning de bal voor de lijn weg te werken. Topactie! Helaas wordt de corner die volgt knap ingekopt. Alsnog dus de 1-1 op het bord. Het spel golft heen en weer. Een mooie actie van Maraouane krijgt net niet de gewenste afronding, zijn schot gaat naast.geschoten. Rust.  In de 2e helft gaat het gelijk op. Een prachtige actie van David eindigt in een voorzet die keurig wordt binnengewerkt door Marouane. De 1-2 zou ook de eindstand worden vandaag. Maraouane mikt namelijk net te hoog met zijn vlammende schot en Thijs weet zijn zelf verdiende penalty helaas door de sluitpost gestopt, waarmee een ongeschreven wet maar weer eens wordt bekrachtigd.

We bedanken SML voor een nuttige, leerzame en bovenal sportieve ontmoeting. Wij wensen onze tegenstander van vandaag veel succes in de 2e helft van de competitie in de 1e klasse. En daarop hopen we natuurlijk ook zelf. Met jullie inzet zoals vandaag aan de dag gelegd, rood-wit gestreept met zwarte broek, moeten we een heel eind kunnen komen!