SJO F.C. Presikhaaf ESCA D1 – Arnhemse Boys D2

SONY DSC

Op zaterdag 30 november 2013 stond al weer de laatste officiele wedstrijd van dit jaar op het programma. Terwijl er overal nog druk het Sinterklaasfeest wordt gevierd, diezelfde middag nog bij de Arnhemse Boys, mogen we ons na deze wedstrijd al weer richten op de Kerst, het Oud en Nieuw en misschien zelfs wel de Carnaval met het skieën. SJO F.C. Presikhaar ESCA, de Samenwerkende Jeugd Opleiding van F.C. Presikhaaf en ESCA, had voorafgaand aan deze wedstrijd 8 punten behaald in de competitie. De wedstrijd werd geleid door iemand die de jeugd van de tegenstander begeleid, maar lid is van de Arnhemse Boys.

In het vorige verslag had ik al gemeld, dat alles deze maand anders was. Wat wel vertrouwd was, is dat Bram weer de leider was vandaag, hoewel wel werd gevraagd of hij nu met de Scania of met de Daf was gekomen, zijn bijnaam is tenslotte “De Trucker” met dank aan zijn snor. Vandaag is trouwens de laatste dag dat Bram met snor te bewonderen viel, morgen is de actie “Movember” voorbij. Bram werd vandaag bijgestaan door de vader van Joan, zowel tijdens de warming-up als tijdens de wedstrijd.

De wedstrijd zelf was ook anders dan anders. Daar waar we normaal gesproken al heel snel tegen een achterstand aankijken, wisten we nu de boel achterin nog behoorlijk dicht te houden. Presikhaaf wist wel op 1-0 te komen en door twee ongelukkige acties in de 16-meter kreeg Presikhaaf evenzoveel penaltys. De beide penaltys gingen er in de eerste helft beiden in, zodat we met een 3 – 0 stand de rust in zijn gegaan.

Aktie voor de Goal

In de tweede helft kregen we wat meer overwicht en dat zorgde ervoor dat we ook kansen kregen. We wisten in de tweede helft ook nog eens het net te vinden doordat we goed bleven doorvoetballen en doorzetten. 3 – 1. Daarnaast kregen ook de Arnhemse Boys in de tweede helft een penalty, zodat we twee keer wisten te scoren. Daar zette Presikhaaf 1 doelpunt tegenover, zodat de eindstand op 4 – 2 werd bepaald. Zo dicht heeft het nog nooit tegen elkaar aangezeten. Goed gespeeld, jammer genoeg geen punt, dat had eigenlijk wel verdiend geweest.