SKV volgende aan zegekar Boys D1

SKV volgende aan zegekar Boys D1

The shout before the match
Spijkerbroek, spijkerjackie, grijzende kuif en zonnebril, paar stoppels op de kin. Marlborootje cooltjes op de lip. Wijnkenner en master of couscous. Ook vandaag weer een vertrouwd beeld achter de hekken bij de Boys. En kijk daar, een bos krullen op lange benen. In stevige tred langs het splinternieuwe plastic veld. Klaar om zich te voegen bij Marlboro man. Het zijn in beschreven volgorde Jan en Hans. Twee die-hard supporters van het eerste uur. Mannen met een scherpe blik, met een onuitputtelijk enthousiasme voor het team van zoons Robin en Sam. Ook Lidy weer van de partij. De moeder voor het team. Met troostende woordjes en genegenheid een steun en toeverlaat voor haar zoon, topkeeper Pim, en zijn teamgenootjes. Vandaag samen met andere trouwe kijkers en wat meegereisde supporters uit Wageningen getuige van de streekderby Arnhemse Boys D1 – SKV D2.

Sport Kweekt Vriendschap, Wageningen. Daarvoor staat de afkorting SKV. En dat is mooi. Blauw groen geblokte shirts, witte broek. Het resultaat van de samenvoeging van de jeugdsecties van SKV (blauw-wit) en WVV Wageningen ( groen-wit). Met de vriendschap zit het vast goed, van de sport komt vandaag niet veel terecht. Daarvoor is het kwaliteitsverschil te groot. Oh ja? Ja.

Slechts 10 minuten zijn de Wageningers in staat de jongens in rood-wit gestreept met zwarte broek van zich af te houden. Daarna gaat de knop aan Arnhemse kant om, begint de machine te lopen en is het voor de bewoners van de Gelderse Vallei gedaan met de pret. Het is Marouane die als eerste de trekker overhaalt. Zichzelf fraai vrijgekapt binnen de 16 meter haalt hij aan voor een mooi schot. De bal verdwijnt in de touwen, het einde van de brilstand op het scorebord. 1-0. In de veertiende minuut is Luca overgekomen voor het nemen van een corner aan de rechterkant. Zijn prima trap wordt door Thijs met veel overtuiging bij de 2e paal tot doelpunt verwerkt. 2-0. Zes minuten later. David dringt ver door in het strafschopgebied van de ploeg uit de stad van de Landbouw Universiteit. Totaal onzelfzuchtig gunt hij Thijs een scoringskans door fraai af te leggen. De afronding is frommelig, maar raak. 3-0 alweer. Op de bank deze week Espen. Geveld door een zweepslag is het voor hem helaas toekijken vandaag. Ook hij ziet 5 minuten voor rust de keeper uit Wageningen met moeite een hard schot van David keren. De zon schijnt, het waait matig, de temperatuur is goed. Prima voetbalweer. Scheidrechter Alex is vandaag een prima leidsman, onder het wakend oog van scheidrechtercoach Janischka en langs de Arnhemse speelhelft uitstekend geassisteerd door vlaggenist Damian. Hij fluit voor een doelschop, na een razendsnelle solo van David gaat zijn voorzet immers net voorlangs. Even daarvoor heeft Boys keeper Pim een bal van het hoofd geplukt van een speler van SKV. Knap weer de nul gehouden Pim! Net voor de rust weet Robin op fabuleuze wijze met een schot hoog in de hoek de score uit te bouwen. Aan de thee met 4-0. Rick en Stanley kunnen tevreden terugkijken op de voorbije 1800 seconden. Peter schiet zoals altijd zijn fraaie plaatjes van een team aan de winnende hand. Deze zullen niet veel later op Facebook pagina Arnhemse Boys D1 terug te zien zijn. Mensen, wordt vrienden ! Wist u trouwens dat dezelfde Peter, leider en vader van David, een superleuke video site met allerhande voetbalfilmpjes heeft gemaakt ? VoetbalVideotube. Een aanrader voor de echte liefhebber…. Ryan heeft een heerlijke eerste helft gespeeld, komt duidelijk los deze jongen. Technisch vaardig en met iets meer lef kan hij een ware plaag zijn voor zijn tegenstanders. Pimmetje op de goal, een verademing, wat een kwaliteit. Meevoetballen is één van zijn sterke punten en de rust die hij uitstraalt geeft de hele defensie veel vertrouwen. Yunior groeit wekelijks en is een mannetjesputter en de aanwezigheid van Daan, die vorige week ontbrak, geeft het team een extra impuls. Met veel inzicht verdeelt hij het spel.

Tweede helft. Op aangeven van Marouane weet Daan zijn mini-solo met de 5-0 te bekronen. Niet veel later is het Thijs die koeltjes de 6-0 voor zijn rekening neemt. Alweer is het Marouane die de voorzet geeft. Een prachtige dieptepass van achteruit bereikt Daan, die Marouane in positie zet voor het volgende doelpunt. Hij faalt niet. 7-0. Het is Daan die in deze fase strooit met passes, de één nog mooier dan de andere. Het slotakkoord is een samenspel tussen Thijs en David. De kleine terriër pakt zijn goaltje weer mee op aangeven van Thijs. Met 8-0 is de eindstand bepaald. Hoofdtrainer Stanley is er dan al niet meer bij. Hij is vanmiddag ook hoofdcoach bij de C1 (3-1 winst!) en heeft met een gerust hart een kwartiertje voor tijd het team overgelaten aan de zorgen van Rick. Justen heeft een puike 2e helft afgeleverd, stond zijn mannetje en heeft er duidelijk lol in. Ook vandaag zijn de backs Luca en Robin niet in gevaar geweest. Arman is een ruwe diamant, die met techniek en tomeloze inzet van grote waarde is voor dit team. Sam is het slot op de deur, die bovendien met een goeie trap op grote afstand spelers kan bereiken.

Volgens mij ben ik nu niemand vergeten, trek me anders aan het jasje hè! Wel ontbrak vandaag nog altijd onze Aron vanwege zijn lelijke knieblessure. Zoals al eerder gezegd is dit team alleen een team met ieders inzet! We winnen samen, we verliezen samen…… Al mag van mij dat laatste nog heel lang duren 🙂 come on Boys!

 

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie