Spero D6 – Arnhemse Boys D2 woensdag 19 maart 2014

AB D2 002

Deze avond spelen we tegen de D6 van Spero. Voor het eerst in lange tijd weer eens een wedstrijd op gras. Dat is even wennen, de bal schiet soms een andere kant uit dan je wil. Spero maakt gebruik van deze onwennigheid en maakt snel 1-0. Onze jongens laten zich niet uit het veld slaan, Mika blijft goed doorjagen en hij maakt na 15 minuten de 1-1. De boys hebben in deze periode het betere van het spel, zijn contant op de helft van de tegenstander. Maar de bal wil het doel niet in. Een paar voorzetten, enkele corners. Met rust is het nog steeds 1-1.
Na rust maakt Spero de 2-1, tegen de verhouding in. Onze jongens blijven toch doorgaan, laten zich niet onderdrukken door deze tegenslag. Ze voelen dat er meer mogelijk is. Vooral Sahin blijft maar doorjagen.
Spero krijgt ondanks dat toch nog enkele kansen. Maar onze verdediging blijft goed staan. Vooral Aswin (als laatste man!) en Jelle staan goed te spelen en schakelen elke tegenaanval uit. De jongens coachen elkaar en nemen elkaars positie over. Ricardo gaat enkele malen mee naar voren.
Dan stropen onze mannen de mouwen op en zetten de laatste 5 minuten aan voor een offensief. En met succes: 2-2! Er hangt zelfs nog een overwinning in de lucht, met een grote kans van Mika die net over gaat, een mooi hoog  afstandsschot van Aswin en een doorbraak van Cas vrij voor de keeper.
Ontbrak het de vorige wedstrijd aan felheid, deze wedstrijd hebben de jongens laten zien dat ze kunnen vechten. Met wat meer geluk was de wedstrijd zelfs gewonnen!
Dank aan Tim voor het invallen. Uitstekende wedstrijd gespeeld.
Nog een tip voor Spero: zet een hekje voor het slootje. De bal is wel 20 keer in het water terecht gekomen.