Spero JO15 3D – Arnhemse Boys JO15 2

abjo15-2-001

Vandaag mochten we onze ongeslagen status verdedigen in een uit-wedstrijd in Elst. S.C. Spero was onze tegenstander en zij hadden 1 x gewonnen en 1 x verloren. Zo vroeg in de competitie zegt dat dus eigenlijk niets.

We begonnen moeizaam aan de wedstrijd, maar gaven in eerste instantie gelukkig niet veel weg. De 0-0 bleef dan ook lang op het scorebord staan, maar een penalty voor Spero leek daar verandering in te gaan brengen. De keeper koos echter voor de goede hoek en bracht redding, waarbij moet worden opgemerkt dat de scheidsrechter ervoor koos om op de 16-meter te staan, waardoor hij niet kon zien dat de bal de lijn had gepasseerd. Daar kwamen we dan toch heel erg goed weg.

Na ongeveer tien minuten in de tweede helft zat er wat meer pit in bij de Arnhemse Boys en kregen we een beetje overwicht. Dit leidde tot een mooie uitbraak waarbij de bal naar rechts werd klaargelegd voor onze spits, die de 0-1 op het bord wist te zetten. Ook na dit doelpunt kregen we nog een aantal grote en kleine kansen op een treffer, maar ontbrak het aan zuiverheid of wist de goede keeper van Spero redding te brengen. Aan de andere kant ging Spero duidelijk op jacht naar de gelijkmaker, maar ook die keeper stond daar niet voor niets.

Na opnieuw een goede uitbraak, ditmaal door het midden, werd opnieuw de spits weg gestuurd en hij wist de eindstand op 0-2 te brengen. Kort na deze bevrijdende treffer floot de scheidsrechter af. Keurig gespeeld mannen, 3 gespeeld en 7 punten, op naar opnieuw een volledige week trainen en daarna de uit-wedstrijd tegen Orion JO15 3 op Sportpark Mariënbosch aan de Nijmeegsebaan 143 te Nijmegen.