‘Stadsderby’ tegen Roda JC prooi voor Vitesse

‘Stadsderby’ tegen Roda JC prooi voor Vitesse

Vitesse komt één doelpunt tekort om officieel koploper te worden, maar dat is volgens Theo Janssen nu “ nog niet zo belangrijk”.

Vitesse is na de 3-0 zege op Roda JC medekoploper in de Eredivisie, maar gisteren ging het – zeker voor de aftrap – vooral over de shirtjes van de tegenstander van de Arnhemmers. Op het veld leek zich immers een ware Arnhemse stadsderby af te spelen. De Belgische scheidsrechter Jonathan Lardot keurde het thuisshirt van de Limburgers in extremis af, omdat het te veel zou lijken op het zwart-geel van Vitesse.
De verantwoordelijke bij Vitesse wist echter Eric Reijnders op de tribune in het Gelredome te vinden, de voorzitter van Arnhemse Boys en regelde shirts bij hem. En zo trad Roda JC aan in het rood-wit gestreept van de Arnhemse derdeklasser, maar de Limburgers misten gisteren het vuur dat je verwacht bij een stadsderby. Kinderlijk eenvoudig werd bij de 1-0 van Marco van Ginkel en de 2-0 door Jonathan Reis ruimte achterin weggegeven. Reis zorgde na rust met zij tweede voor de eindstand.
“Nee, we hadden de shirts zelf niet nodig”, zegt Reijnders. “We speelden uit bij Quick 1888 in Nijmegen en hadden dus de uitshirts mee.” Hoewel het rood-wit Roda weinig geluk bracht, is de voorzitter wel blij met de stunt. “Super voor ons en onze sponsor en goed dat de wedstrijd gewoon door kon gaan.” Theo Janssen zal even met zijn ogen geknipperd hebben toen de tegenstander het veld op kwam.” Arnhemse Boys, daar heb ik ook nog een blauwe maandag gespeeld. Volgens mij was er een heel groot verschil tussen het shirt van Roda en ons shirt, maar goed.”

Bron: Metro

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie