Studenten SPECO gaan onderzoek doen bij Arnhemse Boys Schuytgraaf

Studenten SPECO gaan onderzoek doen bij Arnhemse Boys Schuytgraaf

Leden van Arnhemse Boys Schuytgraaf

Wij zijn Glenn Snelders en Jelte Griess studenten aan de opleiding SPECO marketing/management in Tilburg. We willen ons graag even introduceren en kort vertellen wat wij gaan doen bij Arnhemse Boys Schuytgraaf (ABS).

Wij zitten nu in het tweede halfjaar van de opleiding SPECO, dit staat voor sport en economie. De studie is gericht op het toepassen van economische onderwerpen in de sport en niet op het zelf sporten. Het tweede semester staat in het teken van het doen van een verenigingsonderzoek bij een amateurvereniging in Nederland.

Wij hebben hierbij gekozen voor ABS. Het lijkt ons een erg mooie en goede club om het onderzoek voor te doen. ABS is een jonge vereniging die nu vijf jaar op de Schuytgraaf is gevestigd, maar van oorsprong al 95 jaar bestaat. De vereniging wordt steeds groter, met veel jeugd en het heeft voor de echte sportkenner een landelijke bekendheid. Dit naar aanleiding van de wedstrijd vorig jaar van Vitesse tegen Roda JC. Dit zijn voor ons een aantal redenen geweest om de voorzitter en de rest van het bestuur van ABS te benaderen.

Wij zullen voor onze opdracht van school een aantal belangrijke factoren moeten onderzoeken, zoals het financieel beleid, hoe het zit op de club met het management en de ledentevredenheid. Hiervoor hebben wij hulp nodig van de voorzitter, het bestuur, het operationele kader en ook van de spelende leden. De komende weken zullen wij verschillende keren op de club verschijnen om wat onderzoek te doen, waaronder het afnemen van een enquête.

Met ons onderzoek hopen wij de vereniging te helpen om de ledentevredenheid in kaart te krijgen, de club nog leuker te maken en wellicht kunnen we nog een aantal adviezen geven aan de vereniging.

 Met sportieve groeten,

Ashampoo_Snap_2015.03.17_20h19m58s_001_

Geen reactie's

Geef een reactie