SV Angeren 1 – Arnhemse Boys Schuytgraaf 1 wedstrijdverslag

Angeren – Vorige week zondag werd, ten koste van directe concurrent DVOV, de periodetitel binnen gesleept, vandaag stond de wedstrijd tegen S.V. Angeren op het programma. S.V. Angeren was in de eerste helft van de competitie de enige ploeg die een punt wist te pakken tegen De Boys. Er viel dus wel iets recht te zetten in deze wedstrijd.

Vooraf was al duidelijk dat het team op 3 plaatsen gewijzigd diende te worden ten gevolge van blessures en schorsingen. Hierdoor was er een basisplaats voor Tim en Tom (respectievelijk rechts- en linksback) en voor Joël (voorhoede) in het elftal. Op de reservebank was een plek ingeruimd voor de (nog maar) 15 jarige Job Spijker, net als Joël, speler van JO17 1. Al deze spelers komen uit de eigen jeugd van de Arnhemse Boys, een prachtig resultaat voor onze jeugdopleiding.

Het belang van de wedstrijd was duidelijk, De Boys hadden het betere van het spel, maar een doelpunt wilde in eerste instantie maar niet vallen. Uit een scrimmage na een hoekschop viel toch de zeer verdiende 0-1 en dit bleek ook de ruststand te zijn.

In de tweede helft gingen de gastheren vol voor de aanval. Er werd aanvallend gewisseld om die gelijkmaker te forceren en dit leidde tot een aantal kansen en mogelijkheden, maar een doelpunt viel maar niet. Zoals dat dan wel vaker gaat viel aan het einde van de 2e helft de 0-2 en vlak voor tijd zelfs de 0-3.

Doordat de concurrentie punten heeft laten liggen, zorgde deze overwinning in Angeren ervoor, dat de Arnhemse Boys nu 9 punten voorsprong hebben op de nummer 2. Komende week wordt er in verband met de carnaval niet gespeeld, de week erop, zondag 18 februari 2018, staat de uit-wedstrijd tegen SC Westervoort 1 op het programma. De aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur.