Toernooi bij Roda’28 in Winssen, Arnhemse Boys D3

Toernooi bij Roda’28 in Winssen, Arnhemse Boys D3

SONY DSC

Vandaag was er de laatste officiele activiteit van de D3 voor dit seizoen. In Winssen werd een toernooi gespeeld bij Roda’28. We waren voor dit toernooi ingedeeld met zes andere ploegen, waaronder een “oude bekende”. ESA D5 (Derde klasse) deed ook op dit toernooi mee, net als op het toernooi twee weken geleden op Sportpark Schuytgraaf.

De andere deelnemers vandaag waren:
Roda’28 D2 (Derde klasse)
SCP D1 (Derde klasse)
SCP D3 (Nieuw team met E-spelers)
Leones/DSZ D2 (Derde klasse)

De eerste wedstrijd werd al om 8:45 uur gespeeld tegen SCP D1. Hoewel we wel probeerden te voetballen, bleek ook wel dat we er nog niet volledig bij waren. Deze wedstrijd ging dan ook verloren, met 3 – 0.

Na deze eerste wedstrijd mochten wij ons melden bij het grote doel op het trainingsveld voor de voorronde van de penalty bokaal. Degene van de D3 die de penalty’s het beste zou nemen, mocht in de finale ook de eer van de Boys hoog houden. Axel wist deze “voorronde” te winnen zodat hij aan het einde van het toernooi mocht strijden tegen alle andere winnaars van hun teams.

SONY DSC

Om 9:45 was de tweede wedstrijd, tegen Roda’28 D2, en dit ging al een stuk beter. We waren er veel meer bij en we waren veel scherper. We wisten hierin de duels te winnen en we wisten elkaar te vinden. Deze wedstrijd werd dan ook gewonnen.

Om 10:15 stonden we tegen Leones/DSZ D2. Ook hierin werden we een beetje overlopen, maar we wisten ook zeker kansen te creëren. Het vizier stond echter niet altijd even scherp afgesteld, waardoor ook deze wedstrijd verloren is gegaan. Het was gelukkig wel zo, dat dit de laatste wedstrijd op dit toernooi was, die verloren werd.

Om 10:45 uur speelden we de vierde wedstrijd, tegen SCP D3. SCP D3 is een team met E-spelers die het komend seizoen D-spelers worden en nu alvast konden wennen aan het grote veld. Je kon goed zien, dat deze jongens prima konden voetballen. Ze zijn technisch vaardig, maar tegen onze jongens kwamen ze fysiek wel wat tekort. Deze wedstrijd werd dan ook met 2 – 0 gewonnen.

In de vijfde wedstrijd, om 11:15 uur, kwamen we ESA D5 tegen. Thuis hadden we (in een kort wedstrijdje door een misverstand) met slechts 1 – 0 verloren. In deze wedstrijd kwamen we ook op achterstand en we moesten er flink voor vechten. We wisten wel weer op 1 – 1 te komen. Daarna wist ESA opnieuw te scoren, maar op basis van inzet en vechtlust werd toch weer de gelijkmaker binnen geschoten. De eindstand was dan ook 2 – 2 en daarover mochten we zeker niet klagen.

De zesde en laatste wedstrijd werd om 11:45 uur afgewerkt tegen Blauw Wit D5. Ook in deze wedstrijd ging het voorspoedig voor de Arnhemse Boys. De wedstrijd werd met 2 – 0 gewonnen, zodat we op een totaal uitkwamen van 6 gespeeld en 10 punten.

Na deze laatste wedstrijd kwam er een vervolg op de penalty bokaal. Axel, die de voorronde had weten te winnen, mocht hierin de eer van de Arnhemse Boys verdedigen. Hij schoot zijn penalty echter net over de kruising heen en hij was daarmee de derde speler op rij die een penalty mistte.

Na de penalty bokaal was het toernooi echt afgelopen en werd Freddie nog even in het spreekwoordelijke zonnetje gezet. Berry bood, namens de ouders van de spelers en natuurlijk ook namens de spelers werd aan Freddie een cadeau aan. Freddie nam afscheid van Daan, Tigo en Simon, die in het komende seizoen in de C zullen spelen. Daarnaast werd afscheid genomen van Laurens, die komend seizoen in de D5 zal gaan spelen.

Terwijl wij nog bezig waren met de speech en het uitpakken van de kado’s, vond de prijsuitreiking plaats. We zijn derde geworden, opnieuw een keurige prestatie die vertrouwen geeft voor het komende seizoen, als we in de derde klasse uitkomen.

Aanstaande woensdag is de laatste training en daarbij zijn ook de spelers die komend seizoen bij ons komen spelen van harte welkom. Graag tot woensdag en anders alvast een prettige vakantie en tot het komende seizoen.

SONY DSC SONY DSCSONY DSC

Geen reactie's

Geef een reactie