Trainingskamp Arnhemse Boys 1 Tenerife

Trainingskamp Arnhemse Boys 1 Tenerife

Trainingskamp 004

Dag 1:

Na een lange voorbereiding eindelijk de dag aangebroken van vertrek. Donderdag ochtend word er om 03:00 verzameld bij het clubhuis want om 03:30 gaat de bus richting Weeze airport voor de 5 uur durende vlucht naar het zonnige Tenerife.

Na een korte busrit blijkt onze goede voorbereiding niet voor niets te zijn geweest. We komen soepel door de douane en beveiliging op het vliegveld, zelfs met onze grote koffers met voetbal spullen.

De Sfeer in het vliegtuig is goed we gaan immers de warme zon tegemoet. Bij aankomst op Tenerife is het al meteen lekker weer, dat begint goed! We stappen in de bus voor een korte rit naar het Las Piramides Hotel in Playa de Las Américas. Daar aangekomen blijken onze kamers nog niet gereed te zijn maar een drankje bij het zwembad van het hotel maakt het wachten meer dan goed.

’s Middags moet er met een getraind worden door de jongens op het kunstgras veld vlak bij het hotel. Het veld zelf is niet al te best maar al met al wel te doen. Maandag gaan we hier ook een wedstrijd spelen dus even trainen op dit veld is wel belangrijk. Na de training even opfrissen en dan naar het restaurant van het hotel voor een gezamenlijk diner. Verder is de avond vrij en de meeste jongens gaan van het uitgaansleven van Tenerife genieten, maar wel weer op tijd thuis want de volgende ochtend staat er weer een training op het programma.

Trainingskamp 003

Dag 2:

Deze dag begint wat minder dan de eerste dag, het is best fris en de wind waait behoorlijk dus trainingsbroeken en -jassen aan en naar het trainingsveld voor een goede training. In de middag staat het voetvolley op het programma op het strand. Na een zinderende strijd kan er maar 1 team de beste zijn en er met de overwinning van door gaan. Na een goede maaltijd is er weer een vrije avond voor iedereen.

Trainingskamp 002

Dag 3:

Een mooiere dag dan gisteren, de zon doet zijn werk goed. We gaan op pad voor een stevige wandeling langs het strand, Met in het vooruitzicht op de wedstrijd van Vitesse van die avond, word er onderweg druk gespeculeerd over de uitslag. De middag word door de meesten gebruikt om lekker aan het zwembad van het hotel te liggen of om even te rusten van al dat trainen en feesten. In de avond word er samengekomen in de lobby om gezamenlijk naar de “Flying Dutchmen” te gaan om naar Vitesse te kijken. Het was een spannende wedstrijd waarbij de winst gelukkig voor Vitesse was.

Dag 4:

Op deze dag is er ruimte om uit te slapen en daar word dan ook gretig gebruik van gemaakt, in de middag staat immers de topper Ajax – PSV op het programma. Er word al vroeg verzameld in de kroeg om deze wedstrijd te kijken, het is weer ouderwets gezellig. De spelers moeten helaas eerder weg want er moet wel gewoon getraind worden ’s middags. In de avond word er gezamenlijk gegeten bij Ribs & steak house Tony Roma`s. Nadat wij klaar waren moest het personeel een kleine dinosaurus aan botten weg halen van de tafel, maar iedereen had heerlijk gegeten. In kleine groepjes werd er nog even genoten van het uitgaansleven van Tenerife tot lang nadat de zon onderging.

Trainingskamp 001

Dag 5:

De laatste dag zijn we ’s ochtends al vroeg op pad om een teamfoto op het strand te maken. ’s Avonds stond de spannende wedstrijd tegen CD Marine, een club uit de Spaanse 3e Divisie, op het programma. We belanden bij een strandtentje langs de boulevard, waar na enig schuiven met stoelen en tafels een team foto is gemaakt. In de middag kan iedereen even ontspannen en genieten van lekkere weer in Tenerife. We verzamelen omm 19:30 in de lobby van het hotel om gezamenlijk richting het veld te lopen voor de wedstrijd van die avond. We doen goed ons best en spelen redelijk goed maar helaas moeten we de overwinning toch laten aan onze gastheren 3-1 na de wedstrijd komen we bij elkaar en krijgen de sponsors uit handen van de spelers een bedankje voor dit geweldige trainings kamp, we hopen dat we volgend jaar weer van zo`n geweldig kamp kunnen genieten.

De volgende ochtend moet er vroeg opgestaan worden en tassen gepakt want de terugreis naar Weeze staat op het programma. Na een 5 uur durende vlucht zijn we weer terug in het koude Duitsland op zoek naar de bus voor het laatste deel van de thuisreis. Helaas blijkt na wat heen-en-weer bellen dat deze fout staat, hij staat bij het clubhuis in plaats van op het vliegveld. Hierdoor kregen we de gelegenheid even te genieten van de Duitse cuisine terwijl we wachten tot de bus naar het vliegveld is gekomen. Na een kort ritje, maar een lange dag, terug op Sportpark Schuytgraaf, bij de Boys waar een grote groep ouders, vriendinnen en vrouwen met smart op ons staat te wachten.

We hebben lekker getraind maar ook behoorlijk genoten van het lekkere weer Al met al een geslaagd trainings kamp en zeker voor herhaling vatbaar.

Langs deze weg willen wij alle sponsors en iedereen die zich heeft ingezet voor dit fantastische kamp bedanken.

Stephan Heskamp

Geen reactie's

Geef een reactie