Trainingskamp Arnhemse Boys 1 Tenerife

Arnhemse Boys selectie seizoen 2013 - 2014

Zoals de laatste jaren eigenlijk steeds het geval is, is het eerste elftal van de Arnhemse Boys ook dit jaar richting de zon gegaan voor een trainingskamp van 5 dagen. De wedstrijd van zondag 19-01-2014 was speciaal hiervoor al op 19-12-2014 afgewerkt. Afgelopen maandag, 20-01-2014  is de selectie weer terug gekeerd in Nederland. Tijdens dit trainingskamp is er uiteraard getraind, maar er werd ook een wedstrijd afgewerkt tegen een locale club. Stephan Heskamp heeft deze wedstrijd gezien en onderstaand verslag uitgebracht.

Na paar dagen van zonnige trainingen vandaag de echte wedstrijd tegen CD Marino, Op een niet al te best kunstgras trappen we om 21:00 avonds af tegen een club uit de Spaanse 3e divisie.

005 AB Tenerife

Meteen aan het begin van de wedstrijd gaat onze Spaanse tegenstander er stevig in en spelen een redelijk tempo, Maar onze trainingen op deze grasmat werpen hun vruchten af en we kunnen goed mee komen. Na een goede loopactie van Alex Kwieman in de 9e minuut nemen we leiding. Helaas 2 minuten laten komen onze gastheren ijzersterk terug 1-1. De volgende fase is Arnhemse boys sterker maar tot goals komt het niet ondanks paar goede kansen van Alex en Germaine. Ondanks het goede spel komen we snel 2-1 en 3-1 achter daarna kunnen we het gelukkig weer oppakken en uitspelen tot de rust.

002 AB Tenerife

We beginnen goed na de rust en kunnen het tempo aardig bijbenen, maar tot echt kansen komt dit niet. In de 68 min geeft de goed leidende scheidsrechter een terechte penalty aan CD Marino maar deze word ruim naast geschoten zodat de tussenstand  3-1 blijft.

003 AB Tenerife

CD Marino heeft in de rust gewisseld en gunt zijn vooral jonge talenten speeltijd. Deze talenten laten bij vlagen zien uitstekend te kunnen voetballen. In de slotfase krijgen de boys nog een paar kleine kansen maar geen van beide teams komt nog aan scoren toe. De  eindstand blijft hierdoor 3-1, niet gewonnen maar wel weer veel geleerd tijdens dit trainingskamp op het zonnige Tenerife.